Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP! Extreme review: formaat in lijn met prestaties

Fantastische GTX 1080 Ti met een klein schoonheidsfoutje

Door


Conclusie

De AMP! Extreme van Zotac is een grote en hoogwaardige 1080 Ti. De kaart heeft de papieren om een favoriet onder overklokkers te worden: een stevige stroomvoorziening, een enorm koelblok en drie flinke ventilatoren om het geheel goed koel te houden. In de benchmarks komt de Zotac goed naar voren en hij weet in veel games hoog in het rijtje te eindigen. In de Prestatiescore is dan ook te zien dat de kaart prima scores neerzet in zowel WQHD als 4K. Verder zijn de geluidsproductie en het stroomverbruik in idle dik in orde.

Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP! Extreme 11GB

Zotac zet met de AMP! Extreme in op het hoogste segment van 1080 Ti-videokaarten. De backplate en het totale gewicht van de videokaart dragen ook bij aan een premiumgevoel. De kaart gaat het gevecht aan met onder andere de ASUS Strix en de Gigabyte Aorus Extreme Edition. Als we kijken naar de prestaties, houdt hij zich uitstekend staande.

Ons voornaamste kritiekpunt betreft niet zozeer de prestaties als wel het overklokpotentieel: de VRM-koeling zou hiervoor wat ons betreft beter uitgevoerd mogen worden, zeker op een kaart van dit kaliber. Om de VRM optimaal te koelen had Zotac het grote koelblok direct kunnen laten aansluiten op zowel de GPU als de VRM. In plaats daarvan moet de VRM op de AMP! Extreme het doen met een klein koelblokje. Het voordeel hiervan is wel dat de GPU zelf koeler blijft. Dat is immers het enige onderdeel waar het grote koelblok direct op aangesloten is. In de temperatuurmetingen zien we dan ook dat de GPU onder load slechts 67 graden wordt. De keerzijde is dat de VRM niet door het grote koelblok geholpen wordt, en het echt van de airflow moet hebben om goed gekoeld te worden. Nu is dit bij normaal gebruik niet zo'n probleem, maar overklokkers zullen hier wel rekening mee moeten houden.

Dit kritiekpunt vermeld hebbende, moeten we uiteindelijk de testresultaten als uitgangspunt hebben, en die liegen er niet om. De Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP! Extreme 11GB is een van de snelste, stilste en koelste GTX 1080 Ti's die we getest hebben. De prijs is niet mis, maar wil je het beste van het beste, dan kan je niet om deze enorme kaart heen.


Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP! Extreme 11GB


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP! Extreme 11GB

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, 1645 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*