Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP! Extreme review: formaat in lijn met prestaties

Fantastische GTX 1080 Ti met een klein schoonheidsfoutje

Door


Inleiding

Wie op zoek is naar een 1080 Ti heeft behoorlijk wat keuze. Kleine kaarten zoals de Zotac Mini, eenvoudige kaarten zoals de Gaming OC van Inno3D, en uiteraard ook luxere versies. Uit laatstgenoemde groep dit keer de Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP! Extreme.


De GTX 1080 Ti werd in maart 2017 uitgebracht. Sindsdien zijn er door fabrikanten verschillende versies en varianten van op de markt gekomen. Hoewel kaarten met deze GP102-GPU zeker niet tot het budgetsegment horen, zijn ze er wel in diverse prijsklassen. Zo zijn er goedkopere varianten op de markt waar bezuinigd is op zaken zoals de stroomvoorziening, het koelblok en de ventilatoren. Zoals we bij de Inno3D Gaming OC hebben gezien hoeft deze besparing niet direct te leiden tot mindere prestaties. Het overklokpotentieel is echter wel kleiner bij kaarten met een eenvoudigere stroomvoorziening.

Wie alles uit de GP102 wil halen, zal zich daarom eerder wenden tot de luxere kaarten met een uitgebreide stroomvoorziening. De Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP! Extreme, die we na veel verzoeken van onze lezers eindelijk kunnen bespreken (het duurde even voor we een sample konden bemachtigen) is zo'n kaart, die op papier in aanmerking lijkt te komen om de favoriete videokaart van overklokkers te worden.

Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP! Extreme 11GB

Met een gemiddelde prijs van zo'n 950 euro is dit een van de duurste GTX 1080 Ti videokaarten die je kunt kopen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Zotac GeForce GTX 1080 Ti AMP! Extreme 11GB

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, 1645 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*