17 PCI-Express SSD's round-up: de snelste SSD's

NVMe getest in heel veel verschillende smaken

Door


Inleiding

Er is heel wat vernieuwing en vooruitgang op het gebied van snelle opslag. Tijd om alle recente ontwikkelingen op een rijtje te zetten, inclusief een test van 17 PCI-Express SSD’s. Zo heb je een compleet overzicht van de stand van zaken op deze markt.


De laatste keer dat we een overzicht schetsten van de markt voor PCI-Express SSD’s was begin 2015. Inmiddels is de situatie heel anders dan toen. Niet zo vreemd gezien de snelheid waarmee de ontwikkelingen zich in dit segment voltrekken. Die snelheid zal vermoedelijk nog wel even aanhouden of zelfs toenemen, naarmate meer fabrikanten erin slagen om competitieve PCI-Express SSD’s te produceren.

Op dit moment is sprake van enige schaarste op de markt voor SSD’s, door een gebrek aan NAND-flashgeheugen. De prijzen voor SATA600 SSD’s zijn hierdoor gestegen en veel PCI-Express SSD’s zijn matig verkrijgbaar. Hoe lang deze situatie gaat aanhouden is nog niet duidelijk, maar houdt hiermee rekening wanneer je kijkt naar de prijzen die we voor dit artikel hebben aangehouden uit onze Prijsvergelijker.

In dit artikel praten we je in elk geval eerst bij naar de huidige stand van zaken, en vervolgens vellen we een oordeel over de nieuwste modellen op basis van onze tests. De nieuwere drives zijn behoorlijk sneller, maar bij alle PCI-Express SSD’s is het maar de vraag hoeveel je er in de praktijk van zal merken. Zeker gezien de nog relatief hoge prijzen is het belangrijk om je af te vragen in hoeverre een dergelijke SSD voor jouw specifieke gebruik een meerwaarde betekent. Daar gingen we recentelijk nog in dit artikel op in.


In onze vorige vergelijkingstest was deze nog altijd courante Intel SSD 750 de grote winnaar.


Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*