21 GeForce GTX 1050's en GTX 1050 Ti's getest: gamen met kleintjes

Grootse vergelijkingstest van kleine kaartjes

Door


Conclusie

Met een GeForce GTX 1050 kan je al heel aardig uit de voeten als je wil gaan gamen op Full HD-resolutie, maar de 1050 Ti is met zijn dubbel zo grote videogeheugen toekomstbestendiger. Wil je de videokaart voor andere doeleinden gaan gebruiken, bijvoorbeeld het hardwarematig decoderen van H.265-videomateriaal, dan maakt dat natuurlijk niet uit.

Wat zijn de aanraders? De Great Value award gaat naar de KFA2 GTX 1050 OC: je levert luxe in, maar bij de lage prijs van dit model komt de concurrentie niet eens in de buurt. Omdat de ventilator een vaste draaisnelheid heeft, blijft de geluidsproductie altijd constant, maar gelukkig is die fixed speed niet al te hoog ingesteld. Hij is dus zeker niet luidruchtig.

Als de prijs je minder uitmaakt, is MSI de fabrikant waar je moet zijn. Zowel de GTX 1050 Gaming X als de GTX 1050 Ti Gaming X krijgen een Excellent Choice award – ze presteren uitstekend en doen fluisterstil hun werk. De dual-fan koeler voelt wellicht als ‘overkill’, maar hierdoor kan MSI de geluidsproductie wel tot een minimum beperken. De ASUS GTX 1050 Ti Strix OC viel in eerste instantie op door de verlichting, hoge prestaties en FanConnect, maar is sinds de publicatie van dit artikel in het blad fors in prijs gestegen en loopt zijn award dus mis. De PNY 1050 Ti XLR8 valt ook positief op, maar is helaas erg slecht verkrijgbaar en ook duurder geworden. Ben je niet vies van internetshoppen in het buitenland, dan tik je hiermee echter een mooie 1050 Ti op de kop.

Voor gebruik in een HTPC neig je wellicht vanzelf naar de passieve kaart van Palit, maar die is behoorlijk aan de prijs. De Gigabyte GTX 1050 OC LP is een stuk betaalbaarder en is ideaal voor deze toepassing: hij is low-profile, niet langer dan het moederbord en ook nog eens redelijk stil. Klap op de vuurpijl is de tweede HDMI-aansluiting waarmee Gigabyte een unicum heeft – voor mediacenter-achtige doeleinden kan die zeer goed van pas komen. Wil je wat meer power, maar zit je toch met ruimtebeperkingen, dan is de MSI GTX 1050 Ti Aero ITX OC een uitstekend alternatief. We sturen beide opties naar huis met een Excellent Choice award.


KFA2 GeForce GTX 1050 OC


Gigabyte GeForce GTX 1050 OC LP
MSI GeForce GTX 1050 Gaming X
MSI GeForce GTX 1050 Ti Aero ITX OC
MSI GeForce GTX 1050 Ti Gaming X


Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*