Fractal Design Meshify C Tempered Glass review: compact koelmonster

Fractal's betaalbare ATX behuizing belooft en levert uitstekende koeling

Door


Conclusie

De Fractal Design Meshify C is een compacte ATX-behuizing die doet wat Fractal Design belooft, namelijk uitstekend koelen. De geluidsproductie blijft daarbij binnen de perken. Vergelijken we de kast met andere ATX-behuizingen tot 100 euro, dan behoort Meshify C qua koelprestaties tot de besten, terwijl ook de geluidsproductie bovengemiddeld goed is.

Qua uiterlijk is de kast wat ons betreft best geslaagd. Het mesh-voorpaneel met het hoekige reliëf geeft de behuizing een eigen smoel, terwijl het glazen zijpaneel ook een eye-catcher is. Verder is het een rechttoe-rechtaan kast van zwart geanodiseerd staal. De behuizing is compact, maar biedt desondanks ruimte voor veel ventilatoren en/of radiatoren voor waterkoeling. Het enige punt waar we qua functionaliteit écht inleveren op grotere kasten is op het punt van 3,5 inch drives. Standaard kan je er twee kwijt, en bij gebruik van een 360mm radiator blijft er slechts één 3,5 inch positie over. Daar staat tegenover dat er altijd wel drie 2,5 inch posities beschikbaar zijn.

De adviesprijs van 89,99 euro vinden wij wat aan de hoge kant, maar als de winkelprijs zoals verwacht rond de 80 euro uitkomt zit Fractal ook op dat punt netjes ten opzicht van de concurrentie. Al met al is de Fractal Design Meshify C een prima keuze als je op zoek bent naar een compacte, maar goed koelende behuizing. Hij is qua functionaliteit en inbouwmogelijkheden goed vergelijkbaar met de Corsair Carbide 400C, die toch al gauw twee tientjes duurder is. Die beloonden we met een Excellent Choice award, en die is dus zeker ook van toepassing op de Meshify C.


Fractal Design Meshify C

 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Fractal Design Meshify C Tempered Glass Edition

Tower, ATX, Zwart, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

84,91 €

gem. 91,96 €
8 shops, 2x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*