Fractal Design Meshify C Tempered Glass review: compact koelmonster

Fractal's betaalbare ATX behuizing belooft en levert uitstekende koeling

Door


Uiterlijk

Het opvallendste kenmerk van de Fractal Design Meshify C is het voorpaneel. Dit is zoals gezegd geheel voorzien van een mesh met een hoekig patroon. Achter de mesh van het voorpaneel heeft Fractal een relatief dik stoffilter aangebracht, dat desondanks goed lucht doorlaat. Ook de bovenkant van de behuizing is voorzien van een afneembare kunststof mesh, die verzonken ligt in het metalen paneel, en met twee magneetstrips op zijn plek wordt gehouden. De mesh is gemakkelijk afneembaar om deze schoon te maken, of om toegang te bieden tot de schroefgaten waaraan je een ventilator of radiator kunt monteren. Wil je optimale airflow via de bovenkant van de behuizing, dan kan je de mesh ook weglaten, waarbij je wel als nadeel hebt dat er gemakkelijk stof in de behuizing zal komen. Dat zouden we dan ook niet aanraden. Aan de bovenkant van het afneembare voorpaneel vinden we ook de power- en resetknop, een microfoon- en hoofdtelefoonaansluiting en twee USB 3.0 Type A poorten. 

Fractal Design Meshify C Window edition

De Meshify C komt beschikbaar in twee versies. Door door ons geteste Tempered Glass Edition is voorzien van een zijpaneel dat geheel is gemaakt van gehard glas. De handleiding leert ons dat er daarnaast ook een versie met een metalen zijpaneel met daarin een plexiglas window zal komen. Het gehard glazen zijpaneel van de door ons geteste versie geeft de behuizing extra cachet. Het paneel is de achterkant van voorzien van een zwart geverfde lijst die de zijkanten van de behuizing en de verbindingspunten waartegen het paneel wordt gemonteerd aan het oog onttrekken. 

Fractal Design Meshify C Window edition

Buiten deze designpunten is de Meshify C aan de buitenzijde een weinig opvallende kast. De behuizing is geheel gemaakt van staal met een zwarte poedercoating, kleuraccenten zijn nergens terug te vinden. Wij vinden dat prima. Het heeft de kast de beoogde 'stealthy' look, en door middel van RGB-verlichting kan je er indien gewenst ook een eigen draai aan geven.

Fractal Design Meshify C Window edition


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Fractal Design Meshify C Tempered Glass Edition

Tower, ATX, Zwart, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

84,91 €

gem. 91,96 €
9 shops, 2x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*