Fractal Design Meshify C Tempered Glass review: compact koelmonster

Fractal's betaalbare ATX behuizing belooft en levert uitstekende koeling

Door


Intern en koeling

Wanneer we het glazen zijpaneel van de Fractal Design Meshify C verwijderen zien we een interieur dat opzettelijk zeer eenvoudig is gehouden. Aan de onderkant vinden we een afgesloten compartiment dat 10 centimeter hoog is en ruimte biedt aan de voeding en een HDD-cage met ruimte voor twee 3,5 inch harddisks. De voeding kan je naar keuze met de ventilator naar beneden of naar boven monteren. Op die manier kan je ervoor kiezen om koele lucht via openingen onderin de behuizing aan te laten zuigen en deze direct aan de achterkant weer uit de kast af te voeren, of om via perforaties in het onderste compartiment lucht uit de behuizing door de voeding heen te zuigen. Onderin de behuizing is overigens ook een uitneembaar stoffilter ondergebracht.

Fractal Design Meshify C Window edition

Naast de voeding is ook de HDD-cage is in het onderste compartiment ondergebracht. Deze bevat twee uitneembare metalen sledes waarin een 3.5 of 2.5 inch harddisk gemonteerd kan worden. De drives moeten hierbij vastgeschroefd worden, waarbij de montagepunten voor 3.5 inch voorzien zijn van trillingsdempende rubbers. Indien gewenst kan de tray ook verwijderd worden, waarna het mogelijk is om één 3.5 inch drive direct op de onderkant van de behuizing vast te schroeven.

Fractal Design Meshify C Window edition

Het bovenste compartiment is feitelijk één grote ruimte, waar lucht zonder obstructies doorheen moet kunnen stromen. De moederbordtray biedt ruimte voor voor Mini-ITX, MicroATX en normale ATX moederborden. Punt van aandacht is wel dat de tray direct aan de achterkant van het moederbord iets naar voren komt om zo ruimte te bieden voor cable management aan de achterkant van de behuizing. Moederborden groter dan standaard ATX gaan hierdoor niet passen, maar mocht jouw ATX- moederbord (SATA) aansluitingen hebben die naar achteren gericht zijn dan kan je deze kabels wel direct netjes naar de achterkant van de tray leiden. 

Fractal Design Meshify C Window edition

Fractal levert de Meshify C standaard met twee 120 mm ventilatoren, waarvan er één aan de voorzijde is gemonteerd en de andere aan de achterkant. De behuizing biedt daarnaast voldoende ruimte tot uitbreiding. Aan de bovenkant kan je twee 120 of 140 mm fans of een 120 of 240 mm radiator onderbrengen. Aantekening is wel dat je bij installatie van een radiator moet opletten dat jouw moederbord aan de bovenkant geen componenten heeft met een hoogte van meer dan vier centimeter, omdat deze anders in radiator en/of de daarop gemonteerde ventilator(en). 

Aan de voorzijde van de behuizing is ruimte voor drie 120 mm ventilatoren of twee grotere 140 mm modellen. Ook kan je ervoor kiezen om aan de voorkant een 120, 140, 240, 280 of 320 mm radiator onder te brengen. In alle gevallen geldt hierbij overigens een maximale breedte van 144 mm voor de radiator. Wil je een 360mm model monteren dan moet de harddisktray onderin de behuizing bovendien ook ook plaatsmaken waardoor dus ruimte overblijft voor één 3.5 inch harddisk.

Achter het rechterzijpaneel vinden we op de achterkant van de moederbordtray een afneembaar paneel dat ruimte biedt voor drie 2.5 inch harddisks of ssd's. Aan de voorkant van de behuizing ligt de moederbordtray wat dieper verzonken waardoor het geleiden van kabels geen enkele probleem is. De kast wordt geleverd met drie klittenbandstrips  en aan de zijkant van het moederbord zijn langwerpige openingen voor kabelmanagement, terwijl er boven het moederbord nog eens twee zijn, alle voorzien van rubberen afwerking.

Fractal Design Meshify C Window edition


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Fractal Design Meshify C Tempered Glass Edition

Tower, ATX, Zwart, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

82,10 €

gem. 90,90 €
11 shops, 8x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*