Fractal Design Meshify C Tempered Glass review: compact koelmonster

Fractal's betaalbare ATX behuizing belooft en levert uitstekende koeling

Door


Testresultaten geluidsproductie

Zoals altijd is geluidsproductie de tegenhanger van koelresultaten. 

Geen fans

We testen behuizingen ook altijd zonder draaiende fans, puur om te kijken hoe effectief ze geluid dempen. Bij modellen die voorzien zijn van extra voorzieningen daarvoor is die grafiek interessant genoeg om op te nemen in de review - te zien is dat er kleine maar duidelijke verschillen zijn. De Fractal Design Meshify C doet het hier niet bijzonder goed. De metalen harddisk trays zijn weliswaar voorzien van rubberen trillingsdempers die de harddisk ontkoppelen van de trays, maar die trays hangen zelf zonder demping in de metalen cages, met enige spelling waardoor lichte rammelingen kunnen optreden. Verder geldt dat de Meshify C aan de voor- achter, boven- en onderzijde erg open is, en geluid dus gemakkelijk te kast verlaat. Het resultaat is een geluidsproductie van 32 dB zónder dat de ventilatoren draaien, en dat is niet geweldig.

7 V

Met de fans op lage draaisnelheid  staat de Fractal Design Meshify C netjes in het midden van deze grafiek. Een geluidsproductie van 33,1 dB(A) op een afstand van 10 cm is gewoon netjes, al is het zeker niet de stilste kast die we ooit getest hebben.

12 V

Op hoge draaisnelheid van de fans verandert er weinig aan het beeld: 39,9 dB(A) is netjes, maar niet genoeg voor de absolute top. De Meshify C bevindt zich echter aan de 'goede kant' van de grafiek als we hem met de concurrentie vergelijken, terwijl de koelprestaties daarbij gemiddeld dus het beste zijn van al deze modellen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Fractal Design Meshify C Tempered Glass Edition

Tower, ATX, Zwart, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

82,10 €

gem. 90,90 €
11 shops, 8x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*