Fractal Design Meshify C Tempered Glass review: compact koelmonster

Fractal's betaalbare ATX behuizing belooft en levert uitstekende koeling

Door


Inleiding

Fractal Design lanceert vandaag de Meshify C, een compacte ATX-behuizing die bedoeld is om optimale koelprestaties te bieden in combinatie met een fraai design en een behapbare prijs. De kast is voor zien van een glazen zijpaneel terwijl de voor- zij- en onderkant juist zo open mogelijk zijn gehouden voor optimale airflow.


De Fractal Design Meshify C maakt - zoals de naam doet vermoeden - ruimhartig gebruik van mesh. Naast het bovenpaneel is ook de gehele voorzijde voorzien van een afneembaar mesh-paneel dat in in een patroon van verschillende driehoeken gewelfd is en de kast zo een uniek uiterlijk geeft. Fractal Design heeft het zelf over een 'stealth black-on-black aesthetic' en de harde lijnen van het voorpaneel doen inderdaad meteen denken aan het F-117 jachtvliegtuig.

De Meshify C is een relatief compacte behuizing die 45 x 41 x 22 centimeter groot is, maar toch ruimte biedt aan een compleet ATX moederbord, drie SSD's, twee HDD's en maximaal zeven 120 mm fans of drie radiatoren, waarbij groottes tot 360 mm worden ondersteund. De Meshify C heeft een adviesprijs van 89,99 euro, wat gezien de competitie aan de hoge kant lijkt. Daarbij moeten we overigens wel aantekenen dat we op het moment van schrijven nog niet weten voor welke prijs de behuizing daadwerkelijk in de winkelschappen komt te liggen, naar verwachting zal de echte prijs echter rond de 80 euro uitkomen.

Fractal Design Meshify C Window edition

In de vergelijking

We vergelijken de Fractal Design Meshify C in dit artikel met andere ATX-behuizingen uit het segment tot 100 euro. De uitschieter daarbij is de Corsair Carbide 400C, die gemiddeld net wat meer dan 100 euro kost, maar qua insteek zeer vergelijkbaar is met dit model van Fractal. Kijken we daarbij naar de grootte van de behuizingen op basis van het volume, dan wordt meteen duidelijk dat de Meshify C met een inhoud van iets meer dan 40 liter inderdaad een lekker compacte ATX-kast is.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Fractal Design Meshify C Tempered Glass Edition

Tower, ATX, Zwart, Venster, 2 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

82,10 €

gem. 91,96 €
9 shops, 1x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*