AMD Ryzen Threadripper 1950X / 1920X review: AMD terug in de lead!

AMD's nieuwe 12- en 16-core processors vergeleken met Intel Skylake-X

Door


Benchmarks: data-compressie en -encryptie

We draaien een vijftal data-compressie en -encryptie benchmarks. Allereerst comprimeren we 2GB aan data met zowel 7Zip als Winrar. Daarnaast draaien we een drietal onderdelen van de AIDA64 benchmark. Zlib is een populaire compressie methode binnen veel software gebruikt wordt. AES is één van de meest gebruikte encryptie algoritmes en is bijvoorbeeld de basis voor de SSL-encryptie van HTTPS-websites. Met AIDA64 meten we ook hoe snel data gehashed kan worden.

In 7-Zip vindt AMD duidelijk de aansluiting bij de top, al wordt de recordscore van de 7900X en 6950X niet geëvenaard. Winrar schaalt duidelijk minder goed naar veel cores; in de test zien we het CPU-gebruik ook slechts rond de 40% à 45% schommelen. Hier doen de Threadrippers het dan ook niet beter dan een Ryzen 7 1800X. Compressie volgens het Zlib algoritme, waarbij de AIDA64 benchmark puur vanuit het geheugen werkt en dus niet met data vanaf een SSD, toont de kracht van veel cores en snel geheugen: de Threadripper 1950X is maar liefst 50% sneller dan de 7900X. Dat de implementatie van de instructies die AES-encryptie en SHA-hashing versnellen bij AMD goed voor elkaar zijn, wisten we al uit de Ryzen reviews en zien we nu weer bevestigd. De 1950X is 179%, respectievelijk 268% sneller dan de Core i9 7900X. Indrukwekkend!


Dossier

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*