AMD Ryzen Threadripper 1950X / 1920X review: AMD terug in de lead!

AMD's nieuwe 12- en 16-core processors vergeleken met Intel Skylake-X

Door


Bijzondere verpakking

Als je een Ryzen Threadripper online bestelt, krijg je een wat grotere doos in huis dan je wellicht verwacht. AMD levert de CPU's in een bijzondere verpakking, waarbij het doosje van Intels Core i7 en i9 CPU's bleekjes afsteekt. Het kopen van een 1000 euro kostende processor moet ook een beetje een feestje zijn, moet men gedacht hebben.

AMD Ryzen Threadripper 1950X

In de Threadripper-doos vind je, naast veel lucht uiteraard, de CPU, maar ook een speciale torx-sleutel die nodig is om de Socket TR4 processorvoet op Threadripper moederborden te openen. Ook bevat de doos een bracket waarmee veel door Asetek ontwikkelde waterkoelers van uiteenlopende leveranciers op de CPU geplaatst kunnen worden. 

De processor zelf is gigantisch, hij meet maar liefst 7,5 bij 5,7 cm. De foto's op de vorige pagina tonen de CPU los, maar deze zit standaard in een oranje bracket, waarmee je hem in de socket schuift. De socket telt naar verluidt 4094 pinnen - we hebben ze uiteraard niet nageteld. In tegenstelling tot bij de normale Ryzen chips zitten bij Threadripper de pinnen in de socket en niet aan de processor.

Hieronder vind je meer foto's van de doos waarin Threadripper wordt geleverd. Klik voor een vergroting.


Dossier

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*