AMD Ryzen Threadripper 1950X / 1920X review: AMD terug in de lead!

AMD's nieuwe 12- en 16-core processors vergeleken met Intel Skylake-X

Door


Benchmarks: content creation (Adobe Lightroom, Photoshop en Premiere)

Om de prestaties van de processors voor content creatie te analyseren, doen we diverse tests met Adobe software.

In Adobe Lightroom 6 exporteren we een groot aantal RAW-foto's naar JPEG met diverse effecten. In Adobe Photoshop CC 2017 doen we een tweetal tests. Allereerst meten we hoe langt het duurt om via een script een groot aantal veel gebruikte bewerkingen los te laten op een grote afbeelding. In een tweede test meten we hoe lang het duurt om een aantal hoge resolutie foto's om te zetten naar een panorama. In onze Adobe Premiere Pro 2017 benchmarks bepalen we hoe lang het duurt om een fragment van Hardware.Info TV in 4k-resolutie te exporteren. Dit maakt maakt gebruik van vier bronkanalen met elk kleurcorrectie en diverse andere effecten.

De Lightroom test lijkt beter te schalen met een groot aantal geheugenkanalen dan met veel cores. Alle processors met quad-channel DDR4 gaan aan kop en de beide Threadrippers vinden de aansluiting bij Intel. De Photoshop benchmark bevat verschillende effecten en filters die multi-threaded zijn en verschillende die meer schalen met klokfrequentie en IPC. De topscore van de Core i9 7900X blijft onverslagen, maar de Ryzen Threadripper 1950X komt er wel héél dicht bij in de buurt. In de Panorama test zien we ook dat AMD met Threadripper aansluiting vindt in de top. Bij de Premiere Pro benchmark wordt de ware kracht van 12 en 16 CPU-cores getoond: de Threadripper 1950X voltooit de rendering van Hardware.Info TV zo'n 11% sneller dan de Core i9 7900X.


Dossier

Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*