WD Red 10 TB review: rode loper voor belangrijke bytes

10 TB voor NAS-apparaten

Door


Conclusie

WD Red is welhaast een synoniem geworden voor harde schijven die bedoeld zijn voor gebruik in een NAS. Eindelijk heeft WD ook een drive op de markt gebracht met een capaciteit van 10 TB, bedoeld voor dit segment. Deze Red biedt prestaties in de 5400 rpm-klasse en dat is ook terug te zien in onze metingen. Het is zeker niet de snelste 10 TB-drive. Wel heeft hij een aantal pluspunten: hij is lekker stil en ook behoorlijk zuinig.

Western Digital Red 10TB

Dat maakt dat deze drive een interessante keuze is, als je op zoek bent naar een grote harde schijf die vooral stil moet zijn. Staat je NAS in je woonkamer en heb je een uitgebreide muziek- en videocollectie dan mag je deze disk op je verlanglijstje zetten. Hoewel de rust en stilte interessante pluspunten zijn, zijn ze wat ons betreft niet voldoende om een award te rechtvaardigen voor deze drive met ruime capaciteit.  


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Western Digital Red 10TB

Harddisk, 10000 GB, 5400 rpm, Serial ATA 600, 3.5 inch

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

322,90 €

gem. 359,99 €
15 shops, 9x voorraad

Lees ook deze harde schijf/ssd artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*