13 USB 3.0 gigabit adapters review: levenslijntjes

Snelle kabelverbindingen

Door


Conclusie

Gezien de goede prestaties, bescheiden prijzen en het praktische nut zijn we van mening dat een USB 3.0 netwerk-adapter eigenlijk niet mag ontbreken in de notebooktas of op het bureau van een Hardware.Info lezer. De prestaties zijn in de praktijk vaak beter en betrouwbaarder dan wanneer je WiFi gebruikt. 

Van de geteste modellen kunnen we je om te beginnen zeker de TP-Link UE300 aanraden. Hij is de op één na snelste en is tevens het goedkoopst. Hij krijgt daarom een Excellent Choice award toegekend. De snelste is de Linksys USB3GIG-EJ. Deze is nauwelijks duurder dan de TP-Link en wat ons ook betreft een Excellent Choice award waard. Dezelfde award reiken we ook uit aan de Ewent EW1140. Deze adapter is dankzij de drie extra USB 3.0-aansluitingen een zeer praktische keuze en ideaal voor wie veel op pad is. Helaas zijn de prestaties iets minder wanneer je de extra USB-poorten flink belast, maar dat is wat ons betreft een aanvaardbare compromis gezien het extra gemak dat deze bieden.

We halen deze keer ook een Innovation award uit de kast. Die gaat naar Startech.com voor de US1GC301AU2R. De dubbele netwerkaansluiting en extra USB-connector maken hem ideaal voor IT’ers. Wel is het jammer dat de prestaties van deze adapter enigszins tegenvallen.

 
Linksys USB3GIG-EJ
Ewent EW1140
TP-Link UE300


Startech.com  US1GC301AU2R 


Lees ook deze netwerkadapter artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*