ASUS GeForce GTX 1080 Ti Poseidon review: stijlvol watergekoeld

Spiegeltje, spiegeltje, aan de wand, wat is (bijna) de snelste 1080 Ti van het land?

Door


Conclusie

Het concept van de Poseidon is niet nieuw, maar ASUS heeft ontegenzeggelijk weer wat bijzonders weten te maken van deze jongste telg van de familie. Vooral het spiegeleffect bij de verlichting is uniek, we kunnen ons voorstellen dat je daar een heel mooie thema-build omheen kunt bouwen. Maar goed, een videokaart moet meer in zijn mars hebben dan een uniek uiterlijk.

Na het bekijken van de testresultaten komen we tot de conclusie dat de Poseidon dat ook echt wel heeft, maar: alleen als je hem gaat waterkoelen. Hoewel hij door een slimme afstelling van het fanprofiel ook op lucht lekker stil is, zorgt het waterblok dan voor een obstakel dat de koelefficiëntie negatief beïnvloedt. Aangesloten op een flinke custom loop voelt de Poseidon zich als een vis in het water en is het direct één van de snelste 1080 Ti's die we tot nu toe hebben getest. Daarnaast blijkt in ieder geval ons sample ook een prima overklokker.

Het maakt het lastig de GTX 1080 Ti Poseidon zonder voorbehoud aan te bevelen. De prijs is zeer fors en daar moet je nog eens de kosten van een waterkoel-loop bij tellen. Daarmee concurreert hij met luchtgekoelde kaarten die vergelijkbaar presteren zónder waterkoeling, en ook nog eens (een klein beetje) minder duur zijn. Zelf een waterkoelblok monteren op een willekeurige 1080 Ti is ook een minder dure optie en biedt vergelijkbare voordelen als een totaaloplossing als de Poseidon, zij het dat je in dat geval natuurlijk de garantie vaarwel kunt zeggen. Die heb je bij de Poseidon wel.

Kortom, voor een zeer selecte doelgroep is de ASUS GeForce GTX 1080 Ti Poseidon een goede en makkelijke keuze, maar het merendeel van de consumenten zal voldoende hebben aan een simpelere variant, die minder op twee gedachten hinkt.

ASUS GeForce GTX 1080 Ti Poseidon Hybrid 11GB


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus GeForce GTX 1080 Ti Poseidon Hybrid 11GB

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, 1595 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*