Sandisk Extreme Pro 128GB & 256GB review: USB-sticks met SSD-prestaties

Nieuwe topscorers uit de stal van Sandisk

Door


Conclusie

De Sandisk Extreme Pro USB-sticks zijn hun superlatieve naam dubbel en dwars waard. Ze tillen het prestatieniveau dat mogelijk is met een flashdrive naar een nieuw level, waarbij ze de concurrentie op overtuigende wijze achter zich laten. De leessnelheden die de Extreme Pro's neerzetten zijn hoog, maar niet uitzonderlijk. Dat de sticks die hoge snelheden ook bij het schrijven volhouden, is dat wel.

Uiteraard zijn de Sandisks prijzig, maar door de aluminium behuizing krijg je in ieder geval ook het gevoel dat je met een 'premium' product van doen hebt. Daarnaast zit het met de softwarematige extra's en de garantievoorwaarden simpelweg goed. Wil je per se de snelste USB-stick, dan zal de vraagprijs overkomelijk zijn.

Concurrentie komt er dus niet van andere USB-sticks, maar externe SSD's zijn wel een interessant alternatief. De Samsung T3 en T5 zijn in vergelijkbare capaciteit goedkoper en (zeker bij kleine bestanden) sneller dan de Extreme Pro. Als je om wat voor reden dan ook toch liever een stick dan een los kastje wil, kun je echter niet om de Sandisk Extreme Pro-serie heen. De Ultimate Product-award valt dan ook logischerwijs ten deel aan deze nieuwe sticks.


Sandisk Extreme Pro 128GB
Sandisk Extreme Pro 256GB


Lees ook deze usb-stick artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*