8 (smart)watches voor hardlopers getest: perfectie bestaat niet

Op zoek naar de ideale combinatie van sporthorloge en smartwatch

Door


Conclusie

Bestaat er een horloge dat perfect is als sporthorloge én perfect is als smartwatch? Nee, het is en blijft compromissen sluiten. Het horloge dat uiteindelijke het dichtst in de buurt komt en de beste indruk achter laat is de Polar M600. Als Android Wear 2.0 horloge blijft er op smartwatch functionaliteit weinig te wensen over, terwijl met Polars achtergrond de sportmogelijkheden ook uitstekend zijn, tot aan de optie om te gaan zwemmen aan toe. Het grootste nadeel is misschien nog wel het weinig stijlvolle en bulky uiterlijk.

Ligt voor jou de nadruk meer op sport en heb je qua smartwatch mogelijkheden voldoende aan notificaties, dan is de Garmin Forerunner 235 een betere keuze. Wat lichter en dunner, beter afleesbaar in de buitenlucht, met fysieke knoppen beter te bedienen, een accuratere GPS en nog uitgebreidere analyses achteraf. Maar dus geen muziek, beperktere smartwatch-mogelijkheden en een weinig sprankelend scherm.

Voor wie puur gaat sporten is de Tomtom Spark 3 Music + Cardio een mooi product dat een bescheiden prijs combineert met voor sporters uitstekende mogelijkheden en de meest accurate GPS. Smartwatch functies zijn echter geheel afwezig.

De Huawei Watch 2 is weliswaar een prima smartwatch, maar heeft te veel beperkingen om een rol van betekenis te spelen in de wereld van de sporthorloges. De New Balance RunIQ lijkt veel op die Watch 2, maar presteert op cruciale punten minder en is wat ons betreft zijn geld niet waard. De Fitbit Surge is een prima gezondheidshorloge, maar zou voor sporten niet bepaald onze eerste keuze zijn. De Samsung Gear Fit 2 is alleen al dankzij de kleine accu en het feit dat je niet kunt wachten op GPS-ontvangst voordat je begint met rennen eigenlijk ongeschikt voor serieuze sporters.

Klik hier voor een uitgebreide vergelijkingstabel met alle eigenschappen van de geteste horloges.


Garmin Forerunner 235
Polar M600

Tomtom Spark 3 Music + Cardio


Lees ook deze wearable artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*