ASUS Crosshair VI Extreme review: tot het uiterste gedreven?

De Hero Plus

Door


Inleiding

Goed, beter, best. In de productcategorie van moederborden bestaat er al sinds jaar en dag de overtreffende trap in het hoogste segment. De noodzaak van een scherpe prijs-prestatieverhouding wordt het raam uit gegooid, en in ruil daarvoor wordt een specifieke doelgroep op zijn wenken bediend met een sloot aan features en mogelijkheden. Niets is teveel en alles kan, en op de prijs letten we maar niet. In deze review kijken we naar een moederbord uit deze categorie: de ASUS Crosshair VI Extreme.


ASUS RoG Crosshair VI Extreme

Bij de introductie van Ryzen bracht ASUS de Crosshair VI Hero uit; een zeer compleet AM4-moederbord met een hele rits aan features. Lange tijd was dit voor Ryzen het meest complete en luxe moederbord uit de stal van ASUS. Met de Crosshair VI Extreme is daar sinds kort verandering in gekomen. Dit moederbord doet er nog een schep bovenop en moet het maximale bieden voor de Ryzenliefhebber. Deze liefhebber moet wel een goedgevulde portemonnee hebben: voor de Crosshair VI Extreme mag hij/zij rond de 350 euro ophoesten.

Met die prijs is het bord gemiddeld 90 euro duurder dan de Hero, en is het met afstand het duurste AM4-moederbord in de Prijsvergelijker. Deze prijs is dan nog exclusief het waterblok waarmee ASUS dit bord aanvankelijk liet zien, en dat vooralsnog niet verkrijgbaar is.

Bij Hardware.Info testen we veel mooie en luxe hardware, maar tegelijkertijd blijven we wel met beide benen op de grond staan. Daarom bekijken we in deze review eens goed wat al die euro's voor de Crosshair VI Extreme nou precies opleveren.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Asus RoG Crosshair VI Extreme

ATX, Socket AM4, AMD X370, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

297,70 €

gem. 297,70 €
2 shops, geen voorraad

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*