ASRock Fatal1ty X299 Professional Gaming i9 review: moederbord van Core i9-niveau

High-end zonder blingbling: het kan nog!

Door


Conclusie

Wie serieus aan de slag wil met Intels X299-platform en niet op zoek is naar een lichtshow, heeft aan de ASRock Fatal1ty X299 Professional Gaming i9 een goede koop. Als één van de weinige high-end borden heeft hij een eerder ingetogen uiterlijk, maar daarnaast zijn we ook enthousiast over de uitgebreide stroomvoorziening en de ingebouwde 10Gb-netwerkverbinding.

Gebruik je dat snelle ethernet niet, dan wordt de meerprijs van bijna 100 euro ten opzichte van de X299 Taichi al snel lastig te verantwoorden. De verschillen zijn spaarzaam: de Gaming i9 heeft een USB 3.1-frontheader en on-board power/resetknoppen, maar dat was het dan ook wel. In vergelijking met de concurrentie heeft de ASRock bovendien ook nadelen, zoals de trage WiFi-adapter, het beperkte aantal fanheaders en de minder goede USB 3.1-snelheden.

Wil je een bord dat het op al die punten goed doet en geloof je de 10Gb-netwerkaansluiting wel, dan kun je 40 euro meer uitgeven aan de Gigabyte Aorus X299 Gaming 7. Vind je juist de nadelen van deze ASRock niet zo boeiend en is snel bekabeld netwerken voor jou wél belangrijk, dan hebben we niets gevonden dat je van de aanschaf van een Fatal1ty X299 Professional Gaming i9 zou moeten weerhouden.

ASRock Fatal1ty X299 Professional Gaming i9


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

ASRock Fatal1ty X299 Professional Gaming i9

ATX, Socket 2066, Intel X299, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*