8 34- & 35-inch wfhd-monitoren review: widescreen gamen

Grote diagonaal, weinig pixels: ideaal voor race games?

Door


Inleiding

Wil je een echt meeslepende ervaring in racegames of flight sims, dan is een wide full hd superbreedbeeld monitor iets waar je zeker aan moet denken. Het is een klein marktsegment, maar dat is voor ons geen reden om er geen aandacht aan te besteden. We testten acht van deze grote jongens, inclusief LG's gloednieuwe 34UM69G-B.


Op zoek naar een monitor heb je tegenwoordig meer te kiezen dan ooit. Daar horen ook nog altijd ‘wide full hd’ modellen bij. De eerste van deze klasse 21:9 beeldschermen met een resolutie van 2560x1080 beeldpunten bereikte eind 2012 ons testlab, en het jaar erna volgden er nog heel wat. Deze 29-inch metende modellen vormden een opmerkelijke ontwikkeling in een markt die zich tot dusver voornamelijk kenmerkte door monitoren met dezelfde (full hd) resolutie en beeldverhouding, waarbij je alleen kon kiezen uit diverse formaten.

LG 29EA93-P
De eerste wfhd-monitor die we testten, de LG 29EA93-P

Heel praktisch waren deze schermen echter niet, terwijl ze toch een behoorlijke aanslag op de portemonnee deden: ze moesten zo rond de 600 euro opbrengen. Een lastig verhaal wanneer je ze afzette tegen de ongeveer evenveel kostende wqhd (2560x1440) 16:9-schermen, die beduidend meer werkoppervlak boden. De snelle opkomst van ultra hd (3840x2160) en uwqhd-monitoren (3440x1440) in de erop volgende jaren deed de superbrede full hd-schermen naar de achtergrond verdwijnen. Toch maakt dit segment nog altijd onderdeel uit van de markt, en voor bepaalde gebruikers is het ook aanmerkelijk interessanter geworden.


Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*