Seasonic Focus Plus Gold voeding review: de Corsair RMx-killer?

Seasonic gaat de strijd aan in het high-end segment

Door


Geluidsproductie

Ten slotte de geluidsproductie. Deze hebben we gemeten in een geluidsdichte box op 10 centimeter afstand bij drie belastingen: circa 100W, circa 300W en circa 500W. Waarden rond of onder de 30 dB(A) betekenen dat een voeding onhoorbaar stil is. Alles onder de 35 dB(A) is nog fluisterstil te noemen, daarboven begin je een voeding toch te horen. Een meting van 40 dB(A) of hoger mag je opvatten als zeer duidelijk hoorbaar. Technisch gezien is elke 3 dB(A) een verdubbeling van het geluid, maar het menselijk oor neemt elke toename van 10 dB(A) waar als ongeveer een verdubbeling.

In deze tests laat de Seasonic Focus Plus Gold-serie zien fluisterstil te kunnen werken. Naarmate de belasting toeneemt wordt steeds duidelijker dat de serie zich echt kan meten met de RMx van Corsair. Opvallend genoeg is het bij de 500 watt-test juist het 550 watt-model dat de laagste geluidsproductie voortbrengt, en verslaat het daarmee nipt de RM850x. De zwaardere Seasonics zetten hier overigens ook prima scores neer, en op de V-Series 850W na weten alle voedingen in de vergelijking zeer weinig geluid te produceren bij een belasting van 500 watt.


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*