Seasonic Focus Plus Gold voeding review: de Corsair RMx-killer?

Seasonic gaat de strijd aan in het high-end segment

Door


Conclusie

Over de prestaties van de Focus Plus Gold kunnen we kort zijn, die zijn namelijk uitstekend. De spanningsstabiliteit, efficiëntie, ripple en geluidsproductie zijn stuk voor stuk dik in orde bij deze nieuwe Seasonics. De ripple van de Focus Plus Gold is nét wat minder goed dan bij de RMx, maar de verschillen zijn niet meer dan marginaal. Daar staat tegenover dat de prijs wel gunstiger is.

Dat maakt dat er een interessant nieuw alternatief voor de Corsair RMx-serie op de markt is. Sterker nog, gezien de prestaties van de Focus Plus Gold in combinatie met de prijs gaat onze voorkeur zelfs uit naar de nieuwe Seasonics. Juist in de relatief rustige voedingenmarkt is het interessant om te zien dat Seasonic het vuur heeft geopend op Corsair. Laatstgenoemde fabrikant zal dan ook met een antwoord moeten komen, ofwel door middel van een prijsverlaging ofwel met een nieuwe serie als antwoord op Seasonic.

Voor nu hebben we in ieder geval een nieuwe favoriet met de Focus Plus Gold, en daarom voorzien we deze voedingen van een welverdiende Excellent Choice-award.


Seasonic Focus Plus Gold 550W
Seasonic Focus Plus Gold 650W
Seasonic Focus Plus Gold 750W
Seasonic Focus Plus Gold 850W


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*