Seasonic Focus Plus Gold voeding review: de Corsair RMx-killer?

Seasonic gaat de strijd aan in het high-end segment

Door


Capaciteit en voltages

Een capaciteit daadwerkelijk kunnen leveren is één ding, dat op de juiste manier doen is een tweede. De ATX-specificatie schrijft voor dat voltages maximaal 5% mogen afwijken om stabiliteit te waarborgen. Dat betekent dat de belangrijke 12V-lijnen minimaal 11,40 en maximaal 12,6 volt mogen zijn. Voor de 5V lijn zien we graag voltages tussen de 4,75 en 5,25 volt.

Bij een belasting van 500 watt zien we als eerste dat de Seasonics samen met de andere voeding een nette score neerzetten. Daarbij ligt de efficiëntie hoog, en is eveneens vergelijkbaar met de Corsairs. 

Omdat bij moderne pc's de belasting van 12 volt hoog is in vergelijking met 5 en 3,3 volt, bekijken we voor 12 volt per vermogensklasse hoe de Focus Plus Golds zich verhouden tot hun concurrenten. Daar komen de voedingen van Seasonic als zeer stabiel uit de bus; de spanning is in veel gevallen zelfs nog wat stabieler dan bij de RMx-serie.

550 watt voedingen 12V

650 watt voedingen 12V

750 watt voedingen 12V

850 watt voedingen 12V

Voor de 5 en 3,3 volt-test lijkt er veel variatie in te zitten, maar wie op de schaal van de grafieken let ziet dat dit minimale verschillen in spanning zijn.

5V

3,3V


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*