Seasonic Focus Plus Gold voeding review: de Corsair RMx-killer?

Seasonic gaat de strijd aan in het high-end segment

Door


Lage belasting

Hoe zit het bij lage belasting? We doen zoals geschreven tests bij lage belastingen van 22,5, 50 en 100 watt, gemodelleerd naar een echt systeem gebaseerd op een Intel Core i7 4770K Haswell-processor, een Gigabyte GA-Z87X-UD3H moederbord, twee Corsair Vengeance Pro geheugenmodules, een OCZ Vertex 4 SSD en een CPU-koeler. De 22,5 watt test komt ruwweg overeen met het idle-verbruik van dit systeem, de 50 watt test is gemodelleerd naar een situatie waarbij één CPU-core volledig is belast en de 100 watt test naar een situatie waarbij alle cores volledig belast zijn.

Bij de laagste belasting van 22,5 watt zien we dat alle modellen van de Focus Plus Gold zich aan de RMx kunnen meten, op het 650 watt-model na. Laatstgenoemde blijft in de efficiëntie wat achter op de rest. Bij de 50 en 100 watt-tests zijn de verschillen veel meer gelijk getrokken, al blijft het efficiëntieniveau van de V-Series 550 watt buiten bereik van de Seasonics en Corsairs.


Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*