26 AMD socket AM4 moederborden review: de beste borden voor Ryzen

Komt de basis voor jouw Ryzen-build van ASRock, ASUS, Biostar, Gigabyte of MSI?

Door


Test

We hebben alle socket AM4-moederborden getest met een AMD Ryzen 7 1800X, 8GB Corsair Dominator geheugen geklokt op 2666 MHz, een tweetal OCZ Arc 100 240GB SSD’s en een Seasonic Prime 650W 80+ Titanium voeding. Omdat een standaard luchtkoeler niet altijd afdoende was om de processors koel te houden zonder throttling, hebben we hiervoor de Cooler Master MasterLiquid Lite 120 gebruikt. Als losse videokaart gebruiken we de MSI GeForce GTX 1050 Ti.

Alle tests voeren we uit op de standaardinstellingen van de moederborden. Vanzelfsprekend zijn prestaties en stroomverbruik afhankelijk van de standaard tuning. Sommige fabrikanten passen trucjes toe om de prestaties verder op te drijven. Zo heeft ASUS een speciale 'performance bias' cheat-optie, waarmee de processor iets beter presteert in benchmarks zoals AIDA64 en Cinebench 15, maar waar een substantieel hoger stroomverbruik tegenover staat.

In de grafieken zijn X370-moederborden rood, B350-moederborden groen en A320-moederborden grijs. Voor een volledige vergelijkingstabel met alle specificaties en testresultaten kan je deze link volgen.


Dossier

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*