26 AMD socket AM4 moederborden review: de beste borden voor Ryzen

Komt de basis voor jouw Ryzen-build van ASRock, ASUS, Biostar, Gigabyte of MSI?

Door


AM4-lineups van Gigabyte & MSI

Gigabyte is vooralsnog de enige die een A320-moederbord opstuurde. De A320MA-M.2 kost gemiddeld maar 71 euro en is daarmee met afstand het goedkoopste bord uit de test, maar wel echt bedacht met een relatief zuinige APU in het achterhoofd. Ook voor wie een Ryzen-CPU wil gaan gebruiken heeft het echter een betaalbare optie, namelijk de AB350 Gaming 3 voor nog geen 120 euro.

Gigabyte A320MA-M.2 Gigabyte AB350 Gaming 3
De Gigabyte A320MA-M.2 en AB350 Gaming 3.

Een opvallende optie is de AB350N-Gaming WiFi, een ITX-bordje gebaseerd op de B350-chipset. Ook dit moederbord is met een gemiddelde prijs van 125 euro niet duur te noemen. Verder is er nog één model in de reguliere Ultra Durable-serie, namelijk de AX370 Gaming K3, een instap-X370-bord met een vrij volledige featureset.

Uit de Aorus-serie voor duurdere gamingborden testten we nog de AX370 Gaming 5 en de AX370 Gaming K7, twee high-end borden met onder meer dual ethernet en de nodige rgb-verlichting.

Gigabyte Aorus AX370 Gaming K7
De Gigabyte Aorus AX370 Gaming K7.

MSI

Laten we er eerlijk over zijn: MSI heeft het AM4-platform in het begin niet goed ingeschat. Op de meeste prijspunten bood de concurrentie simpelweg wat meer en het high-end overklokbord, de X370 XPower Gaming Titanium, mistte een bClk-generator waardoor het niet mogelijk was om die te overklokken. Waar we de SLI Plus van het Z270-platform kennen als solide optie met onder meer goede netwerk- en audiochips, kent de AM4-variant eerder low-end specificaties op die gebieden.

MSI X370 XPower Gaming Titanium
De MSI X370 XPower Gaming Titanium.

Inmiddels heeft de fabrikant zich herpakt. Recent waren we lyrisch over de B350 Gaming Pro Carbon, een bijzonder compleet socket AM4-moederbord voor een wel heel aantrekkelijke prijs. Ook met prijsverlagingen van diverse andere modellen staat MSI nu scherper in de markt, dus we zijn benieuwd hoe die zich tegenwoordig verhouden ten opzichte van de rest van de markt.

MSI B350 Gaming Pro Carbon
Over de MSI B350 Gaming Pro Carbon zijn we erg enthousiast.


Dossier

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*