Intel Core i9 7980XE / 7960X review: Intel met 18 cores terug aan kop

Nieuwe Skylake-X processors nemen het op tegen AMD Threadripper

Door


Benchmarks: content creation (Adobe Lightroom, Photoshop en Premiere)

Om de prestaties van de processors voor content creatie te analyseren, doen we diverse tests met Adobe software.

In Adobe Lightroom 6 exporteren we een groot aantal RAW-foto's naar JPEG met diverse effecten. In Adobe Photoshop CC 2017 doen we een tweetal tests. Allereerst meten we hoe langt het duurt om via een script een groot aantal veel gebruikte bewerkingen los te laten op een grote afbeelding. In een tweede test meten we hoe lang het duurt om een aantal hoge resolutie foto's om te zetten naar een panorama. In onze Adobe Premiere Pro 2017 benchmarks bepalen we hoe lang het duurt om een fragment van Hardware.Info TV in 4k-resolutie te exporteren. Dit maakt maakt gebruik van vier bronkanalen met elk kleurcorrectie en diverse andere effecten.

Lightroom is slechts bepekrt multi-threaded. De 7980XE en 7960X zetten hier nieuwe recordscores neer, maar het verschil met de CPU's met iets minder cores is zeer beperkt. In de Photoshop benchmark is het verschil zeer aanzienlijk; waar de 7900X bijna een minuut nodig heeft om ons script met bewerkingen te voltooien, doet de 7980XE het in slechts 45 seconden. Het maken van het panorama gaat zowaar op de 7900X juist iets sneller; de iets hogere single-core Turbo zal de reden zijn, al is het verschil opvallend groot - iets waar we op een later moment nog eens induiken. Bij het renderen van Hardware.Info TV ging Threadripper aan kop. En het moet gezegd; de koppositie weet AMD nipt te houden.


Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*