Intel Core i9 7980XE / 7960X review: Intel met 18 cores terug aan kop

Nieuwe Skylake-X processors nemen het op tegen AMD Threadripper

Door


Benchmarks: data-compressie en -encryptie

We draaien een vijftal data-compressie en -encryptie benchmarks. Allereerst comprimeren we 2GB aan data met zowel 7Zip als Winrar. Daarnaast draaien we een drietal onderdelen van de AIDA64 benchmark. Zlib is een populaire compressie methode binnen veel software gebruikt wordt. AES is één van de meest gebruikte encryptie algoritmes en is bijvoorbeeld de basis voor de SSL-encryptie van HTTPS-websites. Met AIDA64 meten we ook hoe snel data gehashed kan worden.

In 7Zip zijn de nieuwe processors een stuk sneller dan de bestaande modellen. Helemaal 100% schalen doen ze niet, want de iets hogere klokfrequentie van de 7960X maakt dat deze chip nipt sneller is dan de 7980XE. WinRAR is slechts beperkt multi-threaded en hier zorgen de relatief lage klokfrequenties er voor dat de scores niet beter zijn dan die van de 7900X, maar nog altijd véél beter dan die van Threadripper. In de AIDA compressietest kunnen de nieuwe chips mee met AMD. In AES encryptie en hashing blijft AMD echter ongeslagen.


Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*