X299-overklokmonsters: ASUS ROG Rampage VI Apex vs. MSI X299 XPower Gaming AC

Wie levert het beste overklokmoederbord voor Intels high-end processors?

Door


Conclusie

Wat is het ultieme overklokmoederbord voor Intels X299-platform? Wij zijn geneigd om de voorkeur te geven aan de Rampage VI Apex; qua specifieke overklokfeatures gaat ASUS een stapje verder en mogelijkheden die overklokkers doorgaans alleen maar in de weg zitten zijn weggelaten. Dat beperkt de multi-inzetbaarheid van de Apex, maar maakt het wel tot het bord dat het meest is toegesneden op deze specifieke doelgroep. Essentiële zaken als de stroomvoorziening en probleemdiagnose zijn op beide modellen uitstekend geregeld.

Vind je overklokken erg belangrijk of simpelweg leuk om te doen, maar wil je je systeem ook gewoon als workstation of gaming-pc gebruiken, dan komt de MSI XPower in beeld. MSI biedt dubbel zoveel geheugensloten, meer SATA-poorten en dual-ethernet, wat de X299 XPower Gaming AC een stuk bruikbaarder maakt voor andere doeleinden dan overklokken. De gratis Corsair-waterkoeler die je erbij krijgt en een waarde van ongeveer 120 euro vertegenwoordigt, maakt het bovendien een aantrekkelijke deal.

Kortom, de ASUS ROG Rampage VI Apex mag een Ultimate Product-award in ontvangst nemen voor dit uitstekende overklokkersbord. Ook MSI gaat echter niet zonder prijzen naar huis; de X299 XPower Gaming AC mag dan net wat minder geschikt zijn voor extreem overklokken, maar biedt wel meer andere mogelijkheden én komt met een waterkoeler. De prijs-kwaliteitverhouding is dus prima in orde en dat maakt de XPower wat ons betreft een Excellent Choice-award waard.


ASUS ROG Rampage VI Apex


MSI X299 XPower Gaming AC


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Asus RoG Rampage VI Apex

Extended ATX, Socket 2066, Intel X299, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

569,99 €

gem. 569,99 €
1 shop, geen voorraad

MSI X299 XPower Gaming AC

Extended ATX, Socket 2066, Intel X299, DDR4

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*