MSI GeForce GTX 1080 Ti Lightning Z review: turn it up to 11

De ultieme high-end overklokkerskaart komt van MSI

Door


Conclusie

De Lightning Z van MSI is een grote en hoogwaardige 1080 Ti. De kaart bezit de eigenschappen om een favoriet onder overklokkers te worden: een stevige stroomvoorziening, een enorm koelblok en drie flinke ventilatoren om het geheel goed koel te houden. In de benchmarks komt de Lightning Z goed naar voren en hij weet in veel games hoog in het rijtje te eindigen. In de Prestatiescore is dan ook te zien dat de kaart prima scores neerzet in zowel WQHD als 4K. Verder zijn de geluidsproductie en het stroomverbruik in idle dik in orde.

MSI GeForce GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB

Zelfs op standaard instellingen is de Lightning Z één van de beste 1080 Ti's, maar de forse meerprijs ten opzichte van goedkopere modellen valt dan moeilijk te verantwoorden. Voor zo'n 800 euro zijn er ook al kaarten die nauwelijks trager en luidruchtiger zijn. Als geld geen rol speelt en je per se de beste 1080 Ti wilt, kun je echter niet om deze videokaart heen.

De 1080 Ti Lightning Z schreeuwt echter om extreme koelmethodes en wie met LN2 aan de slag gaat, moet MSI's topmodel zeker overwegen. De LN2-bios, flinke stroomvoorziening en de voltagemeetpunten zijn bij extreem overklokken van grote toegevoegde waarde. Met deze kaart kun je, zij het met wat knutselen, daadwerkelijk tot het uiterste gaan van wat de GPU aankan. Voor het totaalpakket van deze mogelijkheden verdient de MSI GeForce GTX 1080 Ti Lightning Z dan ook een Ultimate Product-award.


MSI GeForce GTX 1080 Ti Lightning Z


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

MSI GeForce GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, 1582 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*