MSI GeForce GTX 1080 Ti Lightning Z review: turn it up to 11

De ultieme high-end overklokkerskaart komt van MSI

Door


Inleiding

Wie het maximale uit een 1080 Ti wil halen, moet aan de slag gaan met extreme koeling. Maar daarmee alleen ben je er nog niet, en bovendien zijn er meer features die helpen de maximale overklok te bereiken. Maakt de Lightning Z dit waar?


De GTX 1080 Ti werd in maart 2017 uitgebracht, en is daarmee inmiddels al ruim een half jaar op de markt. Sindsdien zijn er door fabrikanten verschillende versies en varianten van op de markt gebracht. Ondanks dat de GP102-GPU nooit in een échte budgetkaart terecht zal komen, bestaat er wel een verschil tussen luxere en 'goedkopere' varianten van de 1080 Ti. Over het algemeen is er bij de goedkopere versies bezuinigd op zaken zoals de stroomvoorziening, het koelblok en de ventilatoren. Zoals we bij de Inno3D Gaming OC hebben gezien hoeven deze besparingen niet direct te leiden tot mindere prestaties. Het overklokpotentieel is daarentegen wel kleiner bij kaarten met een eenvoudigere uitrusting.

Om alles uit de GP102 te halen is een kaart met uitgebreide stroomvoorziening en flinke koelingsmogelijkheden geen overbodige luxe. De MSI GeForce GTX 1080 Ti Lightning Z is zo'n kaart. Op papier lijkt deze in aanmerking te komen om de favoriete videokaart onder overklokkers te worden.

MSI GeForce GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB

Met een gemiddelde prijs van zo'n 945 euro is dit een van de duurste GTX 1080 Ti videokaarten die je kunt kopen.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

MSI GeForce GTX 1080 Ti Lightning Z 11GB

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, 1582 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*