Cooler Master Cosmos C700P review: Groot(s) en veelzijdig

De perfect mix tussen oud en nieuw

Door


Conclusie

Cooler Master heeft met de Cosmos C700P een fraaie kast afgeleverd die de Cosmos-traditie voortzet, maar toch helemaal bij de tijd is. Het uitgesproken design van de kast moet je aanstaan, wij vinden het opgefriste ontwerp in combinatie met de RGB-led strips en de gewelfde shrouds in de behuizing best geslaagd. De belangrijkste pluspunten van de C700P zijn wat ons betreft echter de uitstekende bouwkwaliteit, de uitgebreide inbouwruimte en de hoge mate van flexibiliteit die de kast biedt. Cooler Master biedt je als gebruiker de mogelijkheid om het moederbord op drie verschillende manieren in te bouwen en biedt ruimte voor maximaal negen 3,5 / 2,5 inch trays, zodat je qua opslag ook goed zit. Wel hadden we het gewaardeerd als Cooler Master wat meer dan twee van deze trays had meegeleverd. Liefhebbers van waterkoeling kunnen hun hart ook ophalen, want met drie posities waar je radiatoren tot 420 mm kwijt kunt, zal je met deze kast niet snel tegen beperkingen aanlopen.

Cooler Master Cosmos C700P Black

Cooler Master levert de Cosmos C700P met een dubbellaags voorkant, waarvan de buitenste laag een gesloten paneel met geluiddempend materiaal is. Met deze buitenste laag gemonteerd is de kast lekker stil en zijn de koelprestaties redelijk, maar niet uitzonderlijk. Verwijder je het dichte paneel, dan komt er een meshpaneel tevoorschijn dat veel meer lucht doorlaat en derhalve zorgt voor betere koelprestaties, maar ook voor een wat hoger geluidsniveau. De keus is dus aan jou als gebruiker.

Zoals gezegd moet het ontwerp je aanstaan, maar kwalitatief en qua mogelijkheden is de Cosmos C700P hoe dan ook van zeer hoog niveau. De adviesprijs van 299 euro is uiteraard stevig, daar krijg je dus wel veel kast én veel keuzevrijheid voor terug. Genoeg reden voor ons om de Cooler Master Cosmos C700P te bekronen met onze Ultimate Product Award.


Cooler Master Cosmos C700P


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Cooler Master Cosmos C700P Black

Tower, Extended ATX, Zwart/Zilver, Venster, 3 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

275,00 €

gem. 289,00 €
3 shops, 2x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*