Cooler Master Cosmos C700P review: Groot(s) en veelzijdig

De perfect mix tussen oud en nieuw

Door


Inleiding

Eerder dit jaar blies Cooler Master de Cosmos range voorzichtig nieuw leven in met een speciale 25th Anniversary Edition van de Cosmos II. Dat resulteerde in een fraaie kast, die door zijn oude roots op punten helaas wel wat gedateerd was. Vandaag introduceert Cooler Master echter de compleet nieuwe Cosmos C700P, een high-end behuizing die weliswaar duidelijk familie is van zijn illustere voorgangers, maar tegelijkertijd weer helemaal bij de tijd is.


De nieuwe C700P is aan de buitenkant direct herkenbaar als een Cosmos kast. De lange buisvormige voeten aan de onderkant, en handvatten aan de bovenkant hebben weliswaar plaatsgemaakt voor platte aluminium staanders en grepen, maar de familiebanden zijn onmiskenbaar.

De C700P is een grote kast, die veel ruimte biedt voor harddisks, SDD's, ventilatoren en waterkoeling. Daarnaast biedt de behuizing veel flexibiliteit bij de inbouw van het moederbord. Om helemaal up-to-date te zijn mochten ook een RGB-controller en RGB ledverlichting uiteraard niet ontbreken. De nieuwe Cosmos C700P is daarmee net als zijn voorgangers gericht op de veeleisende gebruiker die bovendien bereid is om in de buidel te tasten voor een high-end behuizing. Dat zal ook moeten, want de Cosmos C700P heeft een adviesprijs van maar liefst 299 euro. 

Cooler Master Cosmos C700P Black

In de vergelijking

In deze review vergelijken we de Cosmos C700P met andere grote ATX behuizingen in de prijsklasse vanaf 100 euro. Onderstaande grafiek laat zien dat de Cosmos C700P - met zijn aluminium uitsteeksels meegerekend - zelfs in dit segment tot de grotere kasten behoort, maar wel iets minder gigantisch is dan de Cosmos II.


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Cooler Master Cosmos C700P Black

Tower, Extended ATX, Zwart/Zilver, Venster, 3 fans

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

275,00 €

gem. 289,00 €
3 shops, 2x voorraad

Lees ook deze behuizing artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*