Project Cars 2 review: benchmarks met 23 videokaarten

Welke AMD of Nvidia videokaart heb je nodig voor fenomenale graphics?

Door


Conclusie

In de onderstaande tabel zie je in één oogopslag welke videokaart je nodig hebt om op een bepaalde resolutie en setting te kunnen spelen met minimaal 60 fps.

  Medium Ultra
Full HD GTX 760 / RX 560 GTX 1060 3GB / RX 580
WQHD GTX 1060 3GB / RX 580 GTX 1070 / RX Vega 64
Ultra HD GTX 1060 6GB / RX 580 GTX 1080 Ti / -

Al met al is Project Cars 2 een vrij goed geoptimaliseerde game, met prima ondersteuning voor SLI en CrossFire. Op lage settings kun je ook met goedkope hardware prima uit de voeten, maar op 4K-resolutie met ultra settings is alleen de GTX 1080 Ti voldoende voor 60 fps. Bij sneeuw en onweer krijgt de game zelfs die GPU op z'n knieën.

Verder hebben we gezien dat vooral bij weinig GPU-intensieve settings de processor een flink verschil kan maken. Met een quadcore zit je doorgaans goed - alleen op Full HD medium zien we nog duidelijke schaling daar voorbij. De prestaties van AMD Ryzen in dit spel zijn intussen teleurstellend. Zelfs met slechts twee cores (en HyperThreading) ingeschakeld is de Intel-CPU sneller dan een overgeklokte Ryzen 7 1800X. We maken daar wel de kanttekening bij dat de verschillen nog te overzien zijn zolang de videokaart de limiterende factor is.


Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*