Project Cars 2 review: benchmarks met 23 videokaarten

Welke AMD of Nvidia videokaart heb je nodig voor fenomenale graphics?

Door


Inleiding

Vorige week kwam hij eindelijk uit, de langverwachte opvolger van Project Cars. Het nieuwe Project Cars 2 is zonder twijfel de mooiste racegame qua graphics, maar heb je daar ook een dikke pc voor nodig? Wij draaiden benchmarks op 23 videokaarten in Full HD, WQHD en 4K resoluties. Daarnaast kijken we naar de invloed van het weertype op de prestaties, hoe de game draait met AMD Ryzen en of CrossFire en SLI goed schalen.


Project Cars 2, Limited Edition (PC)

Project Cars 2 is een racegame met vele tientallen verschillende banen en meer dan 180 auto's waar je uit kunt kiezen. Het spel is ontwikkeld door Slightly Mad Studios en wordt uitgebracht voor PS4, Xbox One en PC door Bandai Namco. Ten opzichte van het eerste deel zijn er onder meer rallycross-tracks toegevoegd en is de physics-engine geheel herschreven.

Slighty Mad Studios gebruikt een doorontwikkeling van zijn eigen Madness-engine als basis voor de game. Project Cars 2 draait in DirectX 11-modus en is in zoverre technisch niet heel spannend, maar maakt wel gebruik van AVX2-instructies. Deze geavanceerde 256-bit instructies werden door Intel toegevoegd aan de Haswell-architectuur en ook AMD's Ryzen ondersteunt ze. Dankzij AVX2 kunnen langere instructies in één keer worden verwerkt en dat scheelt in CPU-belasting.

De nieuwe Project Cars wordt positief ontvangen door de gamepers. Tweakers roemt de graphics en audiokwaliteit, in combinatie met de diepgaande simulatie en de keuzevrijheid die het spel biedt. XGN voegt daaraan toe dat er enorm veel content in de game zit en Gamer.nl noemt de uitdaging als positief punt. Wel wordt er geklaagd over de hoge moeilijkheidsgraad - sommige auto's worden zelfs onbestuurbaar genoemd - en de grote hoeveelheid bugs die nog aanwezig zijn. Bovendien is de carrièremodus volgens de reviewers te inflexibel.

Project Cars 2, Limited Edition (PC) kopen

WinkelBeoordelingVPrijsTotaal 

Betaalmogelijkheden

Bancontact/Mister Cash
0,00 €
Bankoverschrijving
0,00 €
Kredietkaart
0,00 €
0 sterren  
Op voorraad in magazijn shop
59,99 € 59,99 €
Productprijs
59,99 €
Betaalkosten
0,00 €
Verzendkosten
0,00 €
Totaalprijs
59,99 €
Bekijk

In de Prijsvergelijker is Project Cars 2 voor de PC te vinden vanaf 50 euro. De meeste keysites zitten daar ongeveer een tientje onder.


Lees ook deze game artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*