13 AC1900 routers review: draadloze middenklassers

Betaalbare 802.11ac routers

Door


Nieuwe testopstelling

Ook in onze nieuwe testopstelling onderwerpen we de routers nog altijd aan meerdere tests. De testopstelling bestaat uit drie laptops voorzien van een Intel Wireless-AC 7260 netwerkadapter, die zich op respectievelijk 3, 5 en 10 meter afstand van de router bevinden. De draadloze doorvoersnelheid die een router weet te realiseren meten we met IxChariot van Ixia, waarbij we het TCP High Performance script gebruiken.

We testen de snelheid van elke router natuurlijk zowel op de 2,4 Ghz als de 5 Ghz band. Dit doen we vanaf de router naar de laptop die op 3 meter afstand staat en weer terug naar de router, en vanaf de router naar alle drie de laptops tegelijkertijd en weer terug.

Vervolgens doen we ook nog twee praktijktests, wederom op beide frequenties. De eerste praktijktest bestaat uit het versturen van een videobestand van 314 mb, dat we met het programma TeraCopy vanaf een Asustor AS-604T NAS overzetten naar de laptop die op 10 meter afstand van de router staat en vervolgens de omgekeerde weg laten bewandelen. Bij de tweede praktijktest doen we eigenlijk hetzelfde, met het verschil dat het bestand hierbij van en naar de NAS gekopieerd wordt met een laptop die op 7 meter afstand staat, maar wel met een dikke muur ertussen.

Om eventuele extreme resultaten eruit te filteren voeren we de tests uit op verschillende tijdstippen, verspreid over meerdere dagen. Zodoende mag je er van uitgaan dat de resultaten die op de website en in dit artikel te vinden zijn, een nauwkeurig beeld geven van de prestaties die de afzonderlijke routers in de praktijk weten te realiseren.


Lees ook deze router artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*