Intel Z370 moederborden round-up: 17 keer Coffee Lake

De beste moederborden met de Z370-chipset

Door


De Z370-lineup van ASRock

ASRock komt in eerste instantie met zes moederborden gebaseerd op de Z370-chipset, waarvan wij er al vier hebben getest. De Z370 Extreme4 is ASRocks kandidaat voor de middenklasse, terwijl de Gaming K6 op een iets hoger segment wordt gericht. Nog een segment daarboven wordt de Taichi geplaatst. Ten slotte is er nog de Z370 Killer SLI, die juist het instapsegment van Z370-borden met SLI moet vertegenwoordigen. Er verschijnen verder ook een Pro4 en een Professional Gaming i7, maar die borden hebben we vooralsnog niet mogen ontvangen.

ASRock Z370 Extreme4
De ASRock Z370 Extreme4

Ten opzichte van de Z270-lineup zijn de verschillen bij ASRock niet zo groot. Op de meeste borden zien we een net wat uitgebreidere stroomvoorziening terug dan bij hun voorlopers, wat het overklokpotentieel met zescore-processors moet vergroten. Ook zou het geheugencircuit efficiënter zijn ontworpen, een claim die overigens meerdere fabrikanten maken bij hun Z370-borden.

ASRock Z370 Killer SLI ASRock Fatal1ty Z370 Gaming K6
De ASRock Z370 Killer SLI en Gaming K6

Verder investeert ASRock op sommige duurdere modellen in 10Gb-ethernet en treffen we op vrijwel alle modellen USB 3.1-poorten en USB 3.1-frontheaders aan. Die zijn duidelijk wijdverspreider dan bij de vorige generatie. Een trend waarop deze fabrikant wat minder inzet is rgb-verlichting: de meeste modellen hebben lampjes in de chipset-heatsink en wat subtiele verlichting bij de audiovoorziening, maar andere merken gaan op dit punt een stuk verder. Dat kan deze borden natuurlijk extra aantrekkelijk maken voor wie niet zit te wachten op een kermis in zijn kast.

ASRock Z370 Taichi
De ASRrock Z370 Taichi


Dossier

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*