Intel Z370 moederborden round-up: 17 keer Coffee Lake

De beste moederborden met de Z370-chipset

Door


De Z370-lineup van ASUS: ROG, Prime en TUF

ASUS zet groots in op Coffee Lake, met bijna vijftien verschillende modellen. Het is tevens de enige fabrikant die al voor de launch een Mini-ITX-moederbord bij ons wist af te leveren, namelijk de ROG Strix Z370-I Gaming. In totaal hebben we al zes borden uit de nieuwe lineup kunnen testen.

ASUS RoG Strix Z370-I Gaming
De ASUS ROG Strix Z370-I Gaming is het enige Mini-ITX moederbord in de test.

De The Ultimate Force oftewel TUF-reeks werd oorspronkelijk in het high-end segment gepositioneerd, maar leed de afgelopen jaren enigszins aan een identiteitscrisis. Het kenmerkende 'armor' werd grotendeels overgenomen door de ROG-serie en alleen maar heel veel fanheaders bleek niet voldoende onderscheidend. Daarom kiest ASUS er nu voor om de TUF-serie, aangevuld met het woordje 'Gaming', te presenteren als entry-level modellen. De TUF Z370-Plus Gaming en TUF Z370-Pro Gaming zijn de eerste producten in die nieuwe serie - laatstgenoemde hebben we reeds kunnen meenemen in onze test.

ASUS TUF Z370-Pro Gaming
De TUF Z370-Pro Gaming is het eerste bord in de TUF Gaming-reeks.

In het middensegment vinden we onveranderd de Prime-reeks, moederborden met redelijk goede specs en een neutraal uiterlijk waarbij de nadruk niet per se op gaming ligt. Er zijn twee modellen beschikbaar, de Prime Z370-P en Z370-A, waarbij de A een stukje duurder is en onder meer over een I/O-overkapping beschikt. Iets duurder en wel met zo'n typisch gaming-uiterlijk zijn de ROG Strix-borden, die per model overigens wel iets verschillen in kleurthema. Qua extra features bieden ze onder meer SupremeFX-audio en addressable RGB-headers.

ASUS Prime Z370-A
De ASUS Prime Z370-A.

ASUS RoG Strix Z370-F Gaming ASUS RoG Strix Z370-E Gaming
De ASUS ROG Strix Z370-F Gaming en Z370-E Gaming.

Ten slotte zijn er nog de 'echte' Republic of Gamers-borden, waarvan we nu alleen de Maximus X Hero hebben getest. Daarvan komt binnenkort ook een versie met WiFi beschikbaar en op iets langere termijn volgen er ook andere ROG-modellen, zoals het Apex-overklokkersbord en de Formula voor casemodders.

ASUS RoG Maximus X Hero
De ASUS ROG Maximus X Hero.


Dossier

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*