Intel Z370 moederborden round-up: 17 keer Coffee Lake

De beste moederborden met de Z370-chipset

Door


De Z370-lineup van MSI

Van MSI's in elk geval negen te verschijnen Z370-borden testten we voor deze round-up drie modellen. Het meest betaalbare bord is de Z370 SLI Plus, dat een rijke featureset combineert met een vrij strak uiterlijk en een bescheiden hoeveelheid verlichting. Desondanks lijkt de basis - onder meer ALC1220-audio, Intel ethernet en USB 3.1 - prima op orde en zijn we dus benieuwd naar de testresultaten van dit bord.

MSI Z370 SLI Plus
De MSI Z370 SLI Plus.

Daarnaast leverde MSI de Z370 Gaming Pro Carbon aan. Dit bord is, net als de Maximus X Hero van ASUS, ook beschikbaar in een variant met 802.11ac-WiFi. Hoe dan ook is de featureset verder redelijk vergelijkbaar met die van de SLI Plus, al is het uiterlijk duidelijk anders en zal dit bord veel beter in de smaak vallen bij liefhebbers van rgb-verlichting. Onder de noemer 'Rainbow LED' heeft ook MSI vanaf deze generatie ondersteuning voor addressable RGB.

MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC
De MSI Z370 Gaming Pro Carbon AC.

Het absolute topmodel voor de mid-range socket is de Z370 Godlike Gaming. Daarmee is het de eerste keer dat MSI een Godlike-model uitbrengt voor socket 1151. Naast uiteraard heel veel verlichting laat de Godlike Gaming zich onder meer kenmerken door maar liefst drie Killer-ethernetpoorten en een 802.11ac-WiFi-chip van Killer. Opvallend is verder de 6,35mm-uitgang van de ESS-DAC, waarmee je een high-end hoofdtelefoon zonder verloopje kan aansluiten. In de verpakking zit naast het bord zelf ook een PCI-Express-insteekkaart waarop je twee M.2-SSD's inclusief koelplaten kunt installeren, bovenop de drie (!) M.2-sloten die het bord zelf al biedt. Nog een noemenswaardige feature van dit moederbord is de mogelijkheid om de WiFi-module als access-point te laten dienen via inkomend internet van een ethernetpoort.

MSI Z370 Godlike Gaming
De MSI Z370 Godlike Gaming.


Dossier

Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*