iPhone 8 en 8 Plus review: einde van een tijdperk

De laatste generatie voor iPhone X

Door


Uiterlijk

De iPhone 8 en 8 Plus zijn buiten de enigszins uit de behuizing stekende cameramodules aan de achterzijde en formaat qua design identiek. De iPhone 8 heeft buitenmaten van 138 x 67 x 7,4 mm (LxBxD) met een gewicht van 150 gram, tegenover de iPhone 8 Plus die 158 x 78 x 7,65 mm meet en de weegschaal doet uitslaan naar 205 gram. Rondom de schermen van beide toestellen lopen naar de moderne maatstaven behoorlijk brede bezels, aan de onderzijde is hier deels de homebutton debet aan. Deze homebutton is voorzien van een op de behuizing gebaseerd, gekleurd randje en doet tevens dienst als vingerafdrukscanner.

Apple iPhone 8 256GB Silver
iPhone 8

Aan de rechterzijde treffen we een uitprikbare tray voor een enkele simkaart met daarboven de powertoets. Aan de ander zijde zien we twee separate volumeknoppen en het al eerder genoemde schuifknopje, waarmee je het toestel in de stille stand kunt zetten. De behuizing is gemaakt van glas dat bijeen gehouden wordt door een metalen frame. Geheel volgens de laatste mode, maar natuurlijk ook een vereiste voor de draadloos opladen functionaliteit.

Over de kwaliteit van de knoppen en überhaupt de hele afwerking van de toestellen kunnen we niet anders dan lovend zijn. Het geheel is keurig afgewerkt, maakt een premium en robuuste indruk en ligt lekker in de hand. Dit wordt tevens bevestigd doordat de toestellen water- en stofdicht zijn volgens de IP67-rating, waarmee een korte onderdompeling in water geen schade zou mogen geven. 

Apple iPhone 8 Plus 256GB Gold
iPhone 8 Plus

Aan de onderzijde vinden we twee speakergrills aan weerszijden van de lightning-poort. Deze speaker werkt samen met de oorspeaker die je gebruikt tijdens een telefoongesprek om de persoon aan de andere kant van de lijn te verstaan. Voor beide toestellen geldt dat het geluid van de speakers opvallend goed is voor een smartphone, waarbij de 8 Plus een net iets voller geluid weet te produceren met ook iets meer volume. Voor wie liever alleen luistert, levert Apple een setje van haar bekende earphones mee.  


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Apple iPhone 8 256GB Silver

iOS 11, 256 GB, 4.7 inch, 1334x750, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

725,00 €

gem. 859,00 €
6 shops, 5x voorraad

Apple iPhone 8 Plus 256GB Gold

iOS 11, 256 GB, 5.5 inch, 1920x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

842,00 €

gem. 969,00 €
7 shops, 4x voorraad

Dossier

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*