Samsung Galaxy Note 8 review: premium voor een pen

Groter en op punten beter, maar ook véél duurder dan de S8

Door


Conclusie

Met de Galaxy Note 8 poetst Samsung het blazoen van de Note-familie weer schoon. De nieuwe Note is duidelijk familie van de eerder dit jaar geïntroduceerde Galaxy S8 en S8+, en dat is goed nieuws. Over die telefoons waren we namelijk zeer te spreken, en alle goede punten van de S8 modellen zijn ook terug te vinden in de Note 8. De wat vierkantere hoeken van de Galaxy Note 8 vinden wij wat minder fraai dan de rondere vormen van de S8, maar dat is uiteraard persoonlijk. Traditioneel is de Note de grootste telefoon in Samsung's productgamma. Ook nu is dat weer het geval, al is het verschil in schermdiagonaal met de S8+ slechts 0,1 inch, een verschil dat je in de praktijk niet zult bemerken. 

Unieke features heeft de Samsung Galaxy Note 8 uiteraard ook. Allereerst is er de S pen, de stylus waar de Note om bekend staat. Deze is wat ons betreft vooral handig voor het selecteren en kopiëren van tekst, voor het maken van aantekeningen en om gemakkelijk woorden te vertalen. Hoe vaak je de pen in de praktijk zult gebruiken verschilt per persoon en de meerwaarde van de pen dus ook. Een meer in het oog springend verschil met de S8 toestellen is de toevoeging van een tweede camera aan de achterzijde van het toestel. Deze tweede module biedt feitelijk 2x optische zoom, waardoor je objecten dichterbij kunt halen zonder scherpte te verliezen. De camera van de S8 was heel goed, die van de Note 8 is door deze toevoeging nog beter, en vooral veelzijdiger.

Ondanks bovenstaande lofbetuigingen hebben we ook wel bedenkingen bij de Note 8. Of eigenlijk één grote bedenking, en dat is de prijs. Het toestel kost op het moment van schrijven gemiddeld 999 euro in onze prijsvergelijker, en daarmee is de Note 8 zo'n 200 euro duurder dan de S8+, wat ook al een duur toestel is. Inmiddels weten we dat Apple met haar aankomende iPhone X op een nóg hoger prijsniveau zit, maar 999 euro voor een smartphone vinden wij erg veel geld, zelfs als we in ogenschouw nemen hoe goed we de Note 8 vinden. 

Onze Ultimate Product Award, die we uitdelen aan zeer goede producten - ongeacht hun prijs - is zeker verdiend, maar wij zouden graag zien dat Samsung de trend om high-end telefoons steeds duurder te maken, in ieder geval niet verder doorzet bij haar volgende generatie.


Samsung Galaxy Note 8


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Samsung Galaxy Note 8 Black

Android 7, 64 GB, 6.3 inch, 2960x1440, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

427,00 €

gem. 1.003,09 €
4 shops, 4x voorraad

Samsung Galaxy Note 8 Gold

Android 7, 64 GB, 6.3 inch, 2960x1440, 12 MPixel, 4G

Specificaties Prijzen

510,99 €

gem. 799,00 €
3 shops, 2x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*