Samsung C49HG90 review: decadente volbloed in 32:9

Bijzondere gamingmonitor biedt alles, behalve een goede prijs per pixel

Door


Helderheid en contrast

Bij de helderheidmeting komen we direct voor een verrassing te staan: de Samsung C49HG90 komt niet verder dan 263 cd/m². Dat wordt leuk met HDR, zal je denken - maar dan heb je het mis, want in HDR-modus ('High brightness') produceert het scherm maar liefst 654 cd/m², met afstand de hoogste helderheid die we ooit gemeten hebben op een monitor. Let dus niet al te veel op deze grafiek - voor normaal gebruik is 250 cd/m² ruimschoots voldoende, veel meer is zelfs onwenselijk.

De minimale helderheid dan: wit met slechts 15,5 cd/m², je hoeft je in elk geval geen zorgen te maken dat je wordt verblind in een verduisterde ruimte.

Voor zwart op 150 cd/m² van wit noteren we 0,06 cd/m² - in dit testveld geen enorm spannende waarde, omdat op de LG na alle concurrenten een va-paneel hebben. Va is the new ips, you read it here first. De maximale waarde van zwart is dan weer overtuigend de laagste. Zoals een collega het zei: het is niet zo mooi zwart als van mijn oled-televisie, maar het is zeker mooi zwart. Waarvan akte.

Afhankelijk van hoe we de meting doen, komt het contrast extreem goed tot uitstekend uit de bus rollen.

 


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Samsung C49HG90

49 inch, 3840x1080, 81 ppi, VA, AMD FreeSync, 144 Hz, HDMI ingang, DisplayPort ingang, 1 ms, 600 cd/m², 3000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

1.076,39 €

gem. 1.099,00 €
7 shops, 2x voorraad

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*