Samsung C49HG90 review: decadente volbloed in 32:9

Bijzondere gamingmonitor biedt alles, behalve een goede prijs per pixel

Door


Kijkhoeken

Onze kijkhoekmetingen laten zowel de afname in helderheid zien als ook de kleurafwijking. Daarnaast geven we hier ook de standaarddeviatie weer. Die is gebaseerd op de deelmetingen van de basis- en steunkleuren, plus 100% en 75% wit. Als de standaarddeviatie laag is, neemt de helderheid van alle kleuren in dezelfde mate af. Is deze hoger, dan is sprake van een kleurverschuiving. 

Was het tot dusver een grote goednieuwsshow over de Samsung C49HG90, hier moeten we even slikken als we naar de grafieken kijken. De afname van de helderheid, wanneer we het scherm niet onder een hoek van 90 graden bekijken, is groot. Dat geldt ook voor de kleurafwijking. Ongeacht of je nu van boven, onder, links of rechts kijkt. 

Het devies is dus: zit in het midden, zet het scherm op de juiste hoogte en als je iemand mee laat kijken, moet je daar verdraaid goed mee overweg kunnen - of ze hebben gewoon pech en missen de nodige kleurenpracht. Recht voor in het midden ben je je daar niet van bewust, maar nu weet je dus waar eventuele scheve gezichten vandaan komen als je met meerdere mensen achter de C49HG90 plaatsneemt.

Kijkhoekmetingen links

Kijkhoekmetingen rechts

Kijkhoekmetingen boven

Kijkhoekmetingen onder

 

Kijkhoekmetingen wit 

Hieronder zie je voor de vier kijkhoeken de kleurafwijking van wit - in de grafieken hierboven wordt dus de gemiddelde kleurafwijking opgegeven, vandaar de verschillende getallen. 

Samsung C49HG90


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Samsung C49HG90

49 inch, 3840x1080, 81 ppi, VA, AMD FreeSync, 144 Hz, HDMI ingang, DisplayPort ingang, 1 ms, 600 cd/m², 3000 : 1

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

1.199,00 €

gem. 1.199,00 €
6 shops, 6x voorraad

Lees ook deze monitor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info is volledig onafhankelijk. Onze reviews zijn puur gebaseerd op objectieve testresultaten en onze eigen ervaring met de producten. Deze reviews kan je hier gratis lezen, maar dat is alleen mogelijk dankzij de steun van onze trouwe lezers. Met een abonnement op Hardware.Info Magazine steun je deze site en lees je de uitgebreidste 100% hardware reviews als eerste. Neem dus nu een abonnement, je hebt er al een voor 26,50 euro!

Neem nu een abonnement en steun Hardware.Info

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*