Huawei Mate 10 Pro preview: AI is hier

Een eerste indruk van het nieuwste vlaggenschip van Huawei

Door


Specificaties en AI

De Huawei Mate 10 Pro is uitgerust met de Kirin 970 SoC. Deze HiSilicon-chip uit Huawei's eigen stal werd eerder dit jaar in Berlijn tijdens IFA door de fabrikant aangekondigd en zal in de toekomst zowel de vlaggenschepen van Huawei zelf als die van het dochtermerk Honor gaan aansturen. De Kirin 970, die op 10 nm wordt gebakken, heeft een octa-core processor die is opgebouwd uit twee clusters. Het eerste cluster bevat vier krachtige Cortex A73 rekenkernen die geklokt zijn op 2,36 GHz, het tweede cluster bestaat uit vier energiezuinige Cortex A53 kernen die een snelheid van 1,8 GHz kunnen bereiken. 

De Kirin 970 heeft zoals gezegd de beschikking over een zogenaamde dedicated NPU om zogenaamde AI-taken uit te voeren. Volgens Huawei stelt deze NPU de Mate 10 Pro in staat om de gebruiker met verloop van de tijd steeds beter te leren kennen en zodoende in toenemende mate efficiënt om te kunnen gaan met zaken als rekenkracht, de allocatie van geheugen en de accuduur. Zo moet het toestel niet alleen nu snel en efficiënt zijn, maar dit in de toekomst ook blijven. Dat klinkt mooi, maar in hoeverre dit zaken zijn die in hardware (moeten) gebeuren is ons niet direct duidelijk geworden. Wat de NPU in de praktijk zal brengen kunnen we op basis van onze korte kennismaking met het toestel niet beoordelen, maar hier komen we in onze review binnenkort uiteraard op terug.

De Huawei Mate 10 Pro wordt geleverd met 6 GB RAM en 128 GB aan opslagcapaciteit. Dat moet in eerste instantie meer dan genoeg zijn om het leeuwendeel van de gebruikers te voorzien in hun behoeften, maar let wel dat de 128 GB opslag niet uitbreidbaar is. Met een dergelijke capaciteit zal je weliswaar niet snel ruimtegebrek hebben, maar mocht dit toch gebeuren zit er dus niets anders op dan je telefoon op te schonen.

Wat betreft connectiviteit zien we ten slotte weinig opmerkelijke zaken. Ondersteuning voor NFC, WiFi direct, Bluetooth 4.2 - 5.0 had van ons ook gemogen - en 802.11ac geven allemaal acte de présence en voor de survival fans onder ons is ook aan een digitaal kompas gedacht. Ondersteuning voor draadloos opladen is er ondanks de glazen voor- en achterkant niet. Wel is er ondersteuning aan boord voor Huawei's eigen SuperCharge waarmee je volgens Huawei in 15 minuten een halve dag, en in 30 minuten voor een hele dag aan accucapaciteit kunt bij tanken. Hou er wel rekening mee dat dit uitspraken zijn die wij nog niet hebben kunnen verifiëren in ons testlab, in onze review zullen we hier op terugkomen.


Vergelijken

In deze review besproken twee producten

  Product Laagste prijs

Huawei Mate 10 Pro Gold

Android 8, 128 GB, 6.0 inch, 2160x1080, 20 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

495,99 €

gem. 495,99 €
2 shops, 1x voorraad

Huawei Mate 10 Pro Grey

Android 8, 128 GB, 6.0 inch, 2160x1080, 12 MPixel, 4G

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

521,39 €

gem. 540,32 €
3 shops, 1x voorraad

Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*