Groene gedachten: het effect van Windows power-profiles

Prestaties van AMD en Intel processors bij energieprofielen

Door


Games

Voor games geldt eigenlijk hetzelfde. De i5 7600K presteert praktisch hetzelfde met beide stroomprofielen en in Ghost Recon Wildlands dalen de framerates zelfs iets als we het ‘snellere’ profiel inschakelen. Opvallend genoeg is het stroomverbruik ook nagenoeg identiek: onder belasting wijkt dat net 1 watt af, terwijl we in idle helemaal geen verschil meten. Ook met het ‘hoge prestaties’-profiel actief, klokt de processor gewoon terug als je je systeem niet belast, zij het wat minder agressief – iets dat in het verleden niet altijd het geval was.

Mede vanwege de geruchten dat Ryzen beter zou presteren met het ‘hoge prestaties’-stroomprofiel, waren we benieuwd of we bij dit platform wél veel verschil zouden zien. Helaas – of gelukkig – valt dat tegen: in de CPU-tests vallen alle resultaten binnen de foutmarge, terwijl ook de games verschillen van hooguit 1 procent laten zien. Het stroomverbruik volgt die lijn en is exact gelijk onder beide profielen.

Op de volgende pagina vind je de resultaten van nog meer games.


Lees ook deze processor artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*