Windows 10 Fall Creators Update review

Het is weer tijd voor nieuwe features bij Microsoft

Door


Conclusie

Voor sommige gebruikers is de Windows 10 Fall Creators Update de update waarop ze hebben zitten wachten. Gebruik je OneDrive, dan wordt je leven na het installeren van deze update aanmerkelijk beter. Ook wie aan de slag gaat met HDR, zal echt de nieuwe functionaliteit die Microsoft heeft toegevoegd willen gebruiken. Dat de softwaregigant tijd steekt in bediening via eye-tracking voor mensen met bepaalde ziekten, valt natuurlijk alleen maar te prijzen.

Andere features zijn eerder in ruwe vorm aanwezig, zoals de People Hub en de ARM-ondersteuning. In het eerste geval moet de functionaliteit gaan worden ondersteund door software van externe leveranciers voordat de hub echt nuttig wordt. De support voor de ARM-architectuur is in theorie baanbrekend, maar de praktijk zal uit moeten wijzen of x86-emulatie goed en snel genoeg werkt om er prettig gebruik van te kunnen maken.

Ook heeft Microsoft nog genoeg te doen in toekomstige updates. Spraakassistent Cortana heeft nog steeds de oversteek naar Nederland niet gewaagd, er valt nog veel te winnen op het gebied van DPI-schaling en de basisprincipes van het 'fluent design' kunnen nog op veel meer plekken in het OS worden toegepast.

De talloze kleine wijzigingen vallen in eerste instantie nauwelijks op, maar als je nu aan de slag gaat met de originele versie van Windows 10, zul je gaandeweg steeds meer handige kleinigheden missen. Ook in de Fall Creators Update zitten weer veel aanpassinkjes die het praktisch ongemerkt een net wat fijner OS maken. Alleen al daarom zouden we de update zeker installeren - al is dat sinds 'Windows as a Service' sowieso iets dat er één keer per halfjaar bij hoort.


Dossier

Lees ook deze besturingssysteem artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*