MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio review: meer is beter?

De langste GTX 1080 Ti tot nu toe - maar ook de beste?

Door


Conclusie

MSI had met de Gaming X al één van de aantrekkelijkste GeForce GTX 1080 Ti's en walst daar met de Gaming X Trio nog eens overheen. De extra fan zorgt ervoor dat de kaart nog net wat koeler blijft bij een gelijke geluidsproductie. De prestaties verschillen vrijwel niet van de reguliere dual-fan editie, maar dat betekent ook dat ze nog altijd zeer verdienstelijk zijn. Het enige waar je wel even rekening mee moet houden, is of de kaart met zijn niet bepaald subtiele 32,5 centimeter wel in je kast past.

We baseren onze conclusies niet primair op hoe een product eruitziet, maar we kunnen wel zeggen dat het ontwerp van de Gaming X Trio ons bevalt. Het wijkt voldoende af van de bestaande Gaming X'en om de kaart een nieuwe smoel mee te geven, maar is desondanks herkenbaar als een MSI-videokaart. Wel vinden we de volledige rode verlichting op de voorkant uit de toon vallen en ook het weglaten van verlichting bij de logo's op de bovenkant, die in het overgrote merendeel van de behuizingen zichtbaar zal zijn, is een verbeterpunt.

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio

Ons belangrijkste bezwaar tegen de aanschaf van de GTX 1080 Ti Gaming X Trio is eigenlijk dat de gewone Gaming X al zo goed was. Hoewel de triple-fan koeler de hitte net wat efficiënter afvoert, wat natuurlijk ook verwacht mocht worden, zijn de uiteindelijke verschillen in koelprestaties en geluidsproductie bijna onmerkbaar klein. Waarschijnlijk bewijst de derde fan pas echt zijn meerwaarde bij een videokaart die nog veel meer verbruikt - nog een extra reden dat het jammer dat is dat MSI niet met een dergelijke custom RX Vega 64 komt.

Onder de streep zet MSI echter nog steeds een uitstekende GeForce GTX 1080 Ti neer, met vooral een uitstekende koeler. De Ultimate Product-award is binnen, maar we hopen wel dat MSI onze feedback ter harte neemt voor een eventueel hergebruik van dit design bij de volgende generatie Nvidia-kaarten.


MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X Trio

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti, 1544 MHz, 11264 MB

Specificaties Testresultaten Reviews

Lees ook deze videokaart artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*