18 X299-moederborden review: strijd om de top

Een betaalbaar, overklokbaar of ultiem moederbord voor je Skylake-X? We've got you covered!

Door


Stroomverbruik

Het stroomverbruik hebben we gemeten in twee standen: idle (waarbij we een gemiddelde van 5 minuten bepalen) en onder belasting bij het maximale verbruik tijdens Cinebench 15. 

Wie een eerdere versie van dit artikel al in Hardware.Info Magazine had gelezen, zal opvallen dat het idle-stroomverbruik beduidend lager ligt. Intel heeft enige tijd geleden namelijk een microcode-update vrijgegeven, waardoor de Skylake-X processors verder terugklokken in idle en daardoor een stuk zuiniger zijn geworden. We hebben alle moederborden hertest met de nieuwste BIOS-versie.

In idle correspondeert het stroomverbruik vrij aardig met de featureset van de borden. Al die extra controllers verbruiken immers een beetje extra stroom. Onder load zijn het vooral de borden met agressieve turbo waarbij het verbruik hoger ligt - dan loopt de CPU simpelweg wat harder, wat je uiteraard terugziet in het verbruik.


Lees ook deze moederbord artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*