Corsair HX850 (v2) voeding review: wederopstanding in platina

Kwaliteitsvoeding met 80Plus Platinum, maar zonder extra's

Door


Conclusie

Met de nieuwe Corsair HX850 haal je een stukje kwaliteit in huis. Dat blijkt al uit de ruime tien jaar garantie die de fabrikant geeft, maar ook uit de gebruikte componenten en de FDB-fan die men heeft gemonteerd. Vooral de prestaties op het gebied van efficiëntie maken indruk: hij kan zich meten met de HX850i en komt zelfs in de buurt van de fors duurdere Be quiet! Dark Power Pro 11 850W.

Ook de stiltefanaat kan de HX850 gerust in huis halen: zelfs bij onze zwaarste geluidstest met 20 minuten lang 500 watt belasting - om dat te halen moet je een behoorlijk flink high-end systeem volledig belasten - meten we geen enkele hoorbare geluidsproductie. Alleen wie op zoek is naar extra's als digitale monitoring via Corsair Link zal nog even verder moeten zoeken, maar voor wie geen behoefte heeft aan dat soort features is de nieuwe HX850 een uitstekende voeding.

Houden we dan helemaal niets te wensen meer over? De ripple was niet het sterkste punt van de HX850i en die karakteristiek neemt de HX850 helaas over, ondanks de condensators in de kabels. Ook had de voltagestabiliteit nog net wat strakker gekund. Bovendien is de prijs van 150 euro natuurlijk pittig, al valt hij in dit segment niet uit de toon. Ook aan de Seasonic Focus Plus Gold 850W heb je bijvoorbeeld een uitstekende voeding, maar dan al voor 115 euro, met als bijkomend voordeel dat die voeding een stuk compacter is. Die laatste procent efficiëntie voor wie nou eenmaal het beste wil, blijft een dure procent.

Wil je toch 150 euro uitgeven aan een 850W-voeding, dan kun je voor dat bedrag kiezen uit de nieuwe HX850 en de bestaande RM850i. De HX850 presteert beter, maar de RM850i ondersteunt Corsair Link. Vind je dat laatste niet nodig, dan levert de HX850 uitstekende prestaties die we moeilijk anders kunnen belonen dan met een Ultimate Product award.


Corsair HX850 (v2)


In deze review besproken product

  Product Laagste prijs

Corsair HX850 v2

850 W, 94 %, 80 Plus Platinum, Modulair, 70.8 A

Specificaties Testresultaten Reviews Prijzen

159,90 €

gem. 172,31 €
12 shops, 10x voorraad

Lees ook deze voeding artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*