HTC U11 Life en U11+ preview: de aanval is de beste verdediging

Zal de concurrentie hem gaan knijpen?

Door


Specificaties

Een van de weinige onderdelen waar je ziet dat de HTC U11 Life iets minder hoog is gepositioneerd dan de gewone U11 is de gebruikte SoC. De Life versie is uitgerust met een midrange SoC van Qualcomm, de  Snapdragon 630, die bestaat uit twee clusters van elk vier rekenkernen, die begrensd zijn op 1,8 GHz. Het zal niemand verbazen dat het nieuwe vlaggenschip, de U11+ wel is voorzien van een high-end chipset, de Snapdragon 835 die we ook in de U11 zagen. De 835 is een 10 nm FinFET SoC en bestaat uit een octacore processor die is opgebouwd uit twee clusters van elk vier Kryo rekenkernen, die respectievelijk op 2,5 en 1,9 GHz zijn geklokt. 

Als we de geheugencapacitieit onder de loep nemen zien we eveneens behoorlijke verschillen. De U11 Life heeft 3 GB werkgeheugen tot zijn beschikking en een opslagcapaciteit van 32 GB. Dit zijn voor de prijsstelling prima waardes en de opslag kan je altijd nog uitbreiden met een micro sd-kaartje van maximaal 2 TB groot. De U11+ laat ook hier zien dat er altijd meer mogelijk is met een configuratie van 6 GB RAM en 128 GB aan opslagcapaciteit. In tegenstelling tot bij de Huawei Mate 10 Pro is de toch al ruime 128 GB aan opslag wel uitbreidbaar. Net als bij de U11 LIfe kan je een kaartje van maximaal 2 TB groot plaatsen.

Op het onderdeel van connectiviteit zien we aanzienlijk minder verschillen tussen de beide nieuwkomers. Beide hebben ondersteuning voor 802.11ac, Bluetooth 5.0 en NFC aan boord. Enkel de usb-c connector is in het geval van de Life van het 2.0 kaliber, waar de U11+ voorzien is van een 3.0 connector - die bovendien Quick Charge versie 3.0 ondersteunt om de accu van 3930 mAh zo snel mogelijk op te laden. De accu van de U11 Life, met een wat meer bescheiden capaciteit van 2600 mAh, ontbeert deze ondersteuning.


Lees ook deze smartphone artikelen op Hardware.Info

Vond je deze review nuttig?

Lees dan voortaan onze uitgebreidste reviews als eerste én steun deze site, met een abonnement op Hardware.Info Magazine - nu ook alleen digitaal beschikbaar!

Hardware.Info maakt gebruik van cookies.
*